0720 680 086

Care sunt diferențele?

Când vine vorba de spuma poliuretanică, alegerea tipului de spumă este foarte importantă. Diferențele dintre cele două tipuri de spumă, cu celulă închisă sau celulă deschisă, vor determina modul în care lucrarea ta se va comporta în timp. Care este varianta optimă pentru proiectul tău?


Diferența dintre cele două tipuri de spumă

spumă poliuretanică

Potrivită în special la poduri, pentru umplerea pereților, a tavanului și a planșeului, aceasta spumă permite pătrunderea aerului și implicit a umezelii.

spumă poliuretanică

Ideală pentru o izolare continuă atât în aplicații comerciale cât și pentru case ce necesită cel mai bun factor de transfer termic și o protecție sporită la umezeală, infiltrații sau mucegai.

Spuma cu Celulă Închisă

spumă poliuretanică

Este un material rigid oferind o rezistență excelentă la șocuri și sarcină.

spumă poliuretanică

Factor de transfer termic excelent, mult mai bun comparativ cu izolațiile convenționale.

spumă poliuretanică

Nu permite apei sau umezelii să treacă.

Spuma cu Celulă Deschisă

spumă poliuretanică

Factor de transfer termic mai slab comparativ cu celula închisă.Este totuși superior izolațiilor convenționale.

spumă poliuretanică

Deși nu este la fel de rezistentă ca spuma cu celulă închisă, aceasta va rezista în timp sub influența factorilor externi.

spumă poliuretanică

Reține umezeala și lasă apa să treacă.

Trebuie menționat că deși spuma cu celulă închisă necesită o investiție inițială mai mare, aceasta are câteva beneficii adiționale. Este important să alegi tipul de spumă în funție de scopul în care este folosită. Pentru a afla ce tip de spumă se potrivește mai bine nevoilor tale vă recomandăm să luați legătura cu un consultant Isoterm®.