021 9031

1. Puternic izolator

Izolarea prin spuma poliuretanica cu celula închisa este mult mai eficienta decât metodele tradiționale precum vata minerala sau celuloza. Întrucat spuma își mărește volumul, sigilează complet zona pe care este aplicata.

Spuma poliuretanica cu celula închisă are factorul de transfer termic – λ = 0.022 - 0.028 W/m*K, cu pana la 50% mai bun decât materialele tradiționale care au λ in jurul valorii de 0.04 W/m*K.

2. Economisire de energie

Datorită calităților foarte bune de izolare, spuma poliuretanică reușește să reducă considerabil cheltuielile cu energia sau gazul. Spuma poliuretanică poate reduce cu peste 50% prețul facturilor de întreținere, spre deosebire de metodele clasice de izolație care aduc o reducere a prețului utilităților de până la 30%.

Fig.1 Izolatiile pentru acoperis

3. Etanșare perfectă

Una dintre trăsăturile cele mai dorite ale spumei poliuretanice este etanșeitate perfectă, aceasta reușind să sigileze perfect spațiul în care este aplicată,umplând orice gol sau crăpătură. Curenții de aer ce scapă prin izolație sunt în general motivul facturilor prea mari cu utilitățile. Spuma poliuretanică reușește să creeze un sigiliu atât de puternic încât este de 24 de ori mai eficient la blocarea infiltrațiilor de aer decât celelalte tipuri de izolație.

4. Barieră pentru umezeală

Găurile și crăpăturile din pereți pot lăsa să pătrundă mai mult decât aerul. Apa și umezeala se pot infiltra prin astfel de crăpături, dacă nu au fost etanșate corect. Izolația din spumă poliuretanică este impermeabilă, acest lucru însemnând că nu va permite pătrunderea apei sau a umezelii. De asemenea aceasta nu absoarbe deloc apa precum alte materiale de izolație.

5. Nu favorizează apariția mucegaiului

Pe lângă faptul că nu reține apa, componentele spumei poliuretanice nu reprezintă o sursă de hrană pentru mucegai sau bacterii. Casele care au izolație din spumă poliuretanică sunt mult mai bine protejate împotriva mucegaiului.

6. Durată de viață foarte mare

Substanțele care compun spuma poliuretanică îi permit acesteia să aibă o durată de viață practic infinită. Acest lucru permite ca izolația să rămână neschimbată ani la rândul fără a fi nevoie de o nouă izolație. Investiția în spuma poliuretanică îți va permite să îți recuperezi banii cheltuiți inițial, și să economisești pe termen lung, datorită abilității acesteia de a performa la nivel optim pe o perioadă extrem de lungă.

Fig.2 Izolatie interioara

7. Nu reprezintă un cuib pentru șoareci sau alți dăunători

Datorită faptului că aceasta umple toate spațiile goale, este foarte rigidă și nu reprezintă o sursă de hrană, dăunătorii și în special șoarecii nu-și vor putea construi cuibul în interiorul acesteia. Celelalte tipuri de izolație vor forma găuri sau vor fi o sursă de hrană pentru dăunătorii ce-și vor construi cuibul în interiorul pereților casei dumneavoastră.

8. Alegerea potrivită pentru sănătatea familiei tale

Etanșând foarte bine, spuma poliretanică nu va permite pătrunderea alergenilor din afară în interiorul casei dumneavoastră, astfel păstrând un aer mult mai curat în interior. De asemenea spre deosebire de alte materiale de izolare odată fixată spuma nu va degaja gaze toxice, cum degajă spre exemplu vata de sticlă din cauza formaldehidei.

9. Prietenos cu mediul

Spuma poliuretanică este o alegere optimă din punct de vedere al protecției mediului, pentru că:

  • Spuma poliuretanică reduce consumul de energie și gaze, deci făcând astfel o locuință mai economică
  • Protejează împotriva mucegaiului și a umezelii
  • Este făcută să reziste pe termen foarte lung, și, deci să se consume mai puține materiale de-a lungul timpului
  • Odată aplicată spuma poliuretanică rămâne fixă și nu degajează gaze toxice spre deosebire de vata minerală.