021 9031

Cu un coeficient de conductivitate termică λ≥0.035W/mK la celula deschisă sau λ≥0.021W/mK la celula închisă și o aplicare continua, fără punți termice, izolația cu spumă poliuretanică este cea mai eficientă izolație existentă.

CERE OFERTĂ PERSONALIZATĂ

De ce să aleg izolația cu spumă poliuretanică?

1.

O izolație termica excelentă.

Cu un coeficient de conductivitate λ = 0.021W/mK, izolația cu spuma poliuretanica este in medie de 3 ori mai eficientă decât izolațiile clasice.

2.

Costuri mai mici de încălzire si răcire.

Folosind izolația cu spuma poliuretanică veți reduce facturile la energie cu 40-50 % pe an

3.

Eficiență energetică crescută.

Izolația cu spuma izolatoare sigilează perfect zona, fiind singurul material care poate elimina 100% punțile termice și pierderile de aer.

4.

Un spațiu ambiental izolat fonic, în care să trăiești, sa muncești și să te odihnești.

Cu o atenuare de 20dB la 7cm grosime izolația cu spuma poliuretanică te va ajuta să obții liniștea în spațiul în care să trăiești, muncești sau te odihnești.

5.

Reducerea riscului ca alergenii și substanțele poluante să intre în casă.

Fiind un material solid și compact spuma poliuretanică nu lasă loc alergenilor și a altor substanțe din exterior să pătrundă în casă.

6.

O barieră împotriva umezelii.

Spuma poliuretanică este singurul material izolator din lume care protejează 100% de condens si mucegai, chiar si fără folie anti-condens.

7.

Rezistența mare în timp, în medie estimată la 80 ani.

Spre deosebire de vata bazaltica sau celuloză spuma poliuretanică nu se degradează în timp, fiind un material veșnic.

Ce să aleg? Celula deschisă sau închisă?

Așa cum probabil deja ai aflat sau ai citit la noi pe site, spuma poliuretanică se împarte în două categorii.

structura spuma cu celula deschisa

Spuma poliuretanică cu celulă deschisă

  • Se potrivește atât în spații locuibile(cu o bariera de vapori montată adițional) cât și nelocuibile și atunci când dorim o izolație foarte eficientă la un cost minim.
  • Are un coeficient de conductivitate termică foarte bun λ~0.035 – 0.038 W/mK.
  • Este o spumă flexibilă, cu densitate 8-12 kg/m3. Astfel nu îngreunează structura, greutatea/masa ei fiind în jur de 1kg/mp la 10cm grosime.
  • Are rol de bariera de aer. Acest lucru nu înseamnă ca va opri complet schimbul de aer ci mai degrabă îl va reduce foarte mult.
  • Este un fonoizolator excelent.
  • Prețul spumei poliuretanice cu celulă deschisă începe de la 40RON/mp plus TVA pentru 10cm grosime.
structura spuma celula inchisa

Spuma poliuretanică cu celulă închisă

  • Se potrivește în general spațiilor locuibile, încălzite și acolo unde este nevoie de eficiență maximă la grosime minimă sau când dorim cea mai buna izolație termică indiferent de cost.
  • Are un coeficient de conductivitate termică excelent λ~0.021 – 0.028 W/mK.
  • Este o spumă rigidă, cu densitate mare, de minim 30-40 kg/m3, greautatea/masa ei.
  • Are rol de bariera de aer dar și de bariera de vapori.
  • Datorita durității și a aplicării continue , această spumă va rigidiza structura pe care este aplicată.
  • Prețul spumei poliuretanice cu celulă închisă începe de la 45RON/mp plus TVA pentru 5cm grosime.
SUNĂ ACUM PENTRU O OFERTĂ PERSONALIZATĂ Izolatie spuma astereala

La ce trebuie sa fiu atent atunci când aleg o izolație cu spuma?

  • Experiența firmei – Poate mai important decât materialul folosit, este execuția lucrării de izolație cu spumă. O recomandare greșită(spre exemplu o grosime prea mică în spațiile locuibile), aplicatorii slab instruiți sau aparatura defectuoasă pot aduce mai multe probleme decât beneficii. Printre aceasta enumerăm: mirosuri neplăcute, spuma care crapă sau chiar toxicitate. Îți recomandăm ca înainte să faci izolația să cauți mai multe detalii despre firma pe care ai ales-o.
  • Calitatea materialuluiNu toată spuma poliuretanică este la fel. Deși există două categorii mari de spuma poliuretanică(celulă închisă și celulă deschisă), în realitate acestea se împart în mai multe subcategorii. Acest lucru este mai pronunțat la celula închisă unde diferența de performanță energetică dintre diferitele tipuri de spumă cu celulă închisă poate fi mai mare de 50%. Din acest motiv îți recomandăm să nu alegi firma care îți oferă cel mai mic preț de pe piață pentru ca vei fi sigur păcălit.
  • Tipul materialului – Deși spuma cu celulă deschisă are de cele mai multe ori densitate mică de 8-10kg/mp, exista și densități mai mari. Astfel o poți confunda ușor cu spuma poliuretanică cu celulă închisă. Vei plăti astfel un preț pentru o izolație cu celulă închisă(în general mai mic decât media pieței) însă te vei alege cu o izolație cu celulă deschisă. Este foarte important sa ceri o fișă tehnica a produsului și să verifici ca aceasta corespunde cu eticheta de pe butoaie.
  • Fișa tehnică – Este primul lucru pe care trebuie să-l soliciți atunci când vrei sa faci o izolație cu spumă. Printre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le verifici sunt coeficientul de conductivitate, densitatea spumei(conținutul de celulă închisă) și clasa de reacție la foc. Există foarte multă spumă pe piață încadrată în clasa F de reacție la foc, care deși este puțin mai ieftină, arde foarte puternic.
prezentare echipa isoterm

Ce coeficienți termici sunt importanți pentru eficiența energetică?

  • Coeficientul de conductivitate termică – λ –

    Este cea mai importantă caracteristică a materialului, care reflectă performanța sa termică.

    Această indicator măsoară cantitatea de energie care se pierde prin material.

    Este de la sine înțeles ca pentru o izolație termică eficientă această valoare trebuie să fie cât mai mică. Coeficient λ mic înseamnă că materialul pierde greu căldura, coeficient λ mare înseamnă că materialul este un bun conductor și pierde repede căldura.

    Comparatie materiale grosimi echivalente pentru aceeasi izolatie termica

    Spuma cu celulă deschisă are un coeficient de conductivitate λ~0.035-0.039 W/mK. La celulă închisă însă, diferențele de performanță pot fi foarte mari, cu un coeficient de conductivitate λ~0.021-0.033 W/mK. Astfel pot fi diferențe de eficiență energetică de peste 50% între diferitele tipuri de celulă închisă.

  • Rezistența termică – R –

    Este mărimea din care rezultă eficiența termică a unei izolații în raport cu grosimea sa.

    R=grosime(d)/ coeficient de conductivitate(λ)

    Ideal este ca această valoare să fie cât mai mare in general peste valoarea R=5 pentru spații locuibile. Acest lucru poate fi obținut fie prin mărirea grosimii fie printr-un material cu un coeficient de conductivitate mai mic.

    Rezistenta termica materiale izolatoare
  • Coeficientul de transfer termic – U –

    Este inversul rezistenței termice și un coeficient tot mai utilizat atunci când vorbim de calcul energetic, cu precădere la standardul nZEB sau case pasive.

    U= coeficient de conductivitate(λ)/grosime(d)/

    Ideal este ca această valoare să fie cât mai mică în general sub valoarea U=0.2 W/m2K

Unde poți aplica izolația cu spumă poliuretanică?

Spuma poliuretanică este un material extrem de versatil iar izolația cu spumă poliuretanică poate fi aplicată aproape oriunde.

Vom încerca în continuare să exemplificăm acest lucru:

Izolație mansardă

 

Așa cum am mai spus și într-unul din articolele noastre anterioare, mansarda este locul unde nu trebuie să faci rabat la calitate. Știai că într-o mansardă tipică se pierde până la 42% din căldura dintr-o casă?

De asemenea, este foarte important să ținem cont de riscul de apariție a condensului pe timp de iarnă.

Acesta apare atunci când aerul cald din mansardă se ridică spre acoperiș și reușește să treacă de materialul izolator, ajungând astfel la astereala sau tabla rece, unde se va transforma în apă.

Atunci când am izolat case ce au avut anterior vată bazaltică aplicată, in 70% din cazuri vata era plină de mucegai pe partea dinspre astereală.

Spuma izolatoare

Spuma cu celulă închisă este cea mai indicată pentru izolarea mansardelor întrucât nu permite aerului să treacă de ea, sigilând perfect toata zona.

  • Spuma recomandată – Celulă închisă minim 7cm grosime sau deschisă la minim 15cm grosime(plus bariera de vapori).
  • Materiale alternative – Celuloză, minim 20cm grosime. Atenție însă la greutate, celuloza având în jur de 11kg/mp la această grosime.
  • Costul – între 50-150RON/mp plus TVA în funcție de grosime si suprafața aplicată.

Izolație pod

 

În Romania podurile tehnice rămân în general neizolate, din cauza ideii preconcepute că este suficientă izolația planșeului dintre pod și camerele de dedesubt. Nimic mai greșit, însă.

Izolația podului este însă una extrem de importantă. Pe de o parte se creează o zonă de tampon între exterior și spațiul locuit, crescând eficiența izolației de pe planșeu.

Totodată lipsa izolației în pod va duce la degradarea acoperișului în timp. Fără o izolație corespunzătoare pe timp de iarnă, aerul cald din pod va ajunge la acoperiș și îl va încălzi, producându-se astfel condens. Din cauza condensului lemnul va fi afectat și in urma procesului de îngheț/dezgheț, va fi distrusă și tabla.

Izolatie pod cu spuma poliuretanica

Pentru izolație pod recomandăm în general celulă deschisă, fiind o alternativă superioara materialelor clasice, la un cost similar.

  • Spuma recomandată – Celulă deschisă minim 10cm grosime sau
  • Materiale alternative – Vată bazaltică, minim 10cm grosime
  • Costul – între 45-100RON/mp plus TVA în funcție de grosime si suprafața aplicată.

Izolație planșeu

 

Fie că vorbim de planșee de lemn sau din beton, izolarea acestora este un factor cheie pentru a obține confortul termic în toate camerele de dedesubt.

Când trebuie să luam în calcul izolarea planșeului? Atunci când acesta separă camerele locuite de un pod tehnic, neîncălzit. Pe vreme rece, aerul cald din camerele de dedesubt se va ridica spre planșeu si va trece foarte ușor prin acesta ajungând în pod unde se va pierde inutil. Totodată, atunci când temperaturile în pod scad sub 0 grade există riscul de apariție a condensului datorită diferenței mari de temperatura.

Izolația cu spumă poliuretanică este singura metodă care asigura o sigilare perfectă a planșeului și protejarea camerelor de sub planșeu de temperaturile reci de deasupra.

Izolatie planseu

Este recomandat de asemenea sa se izoleze planșeul și atunci când deasupra avem o mansardă încălzită, pentru o separare termică mai bună a spațiilor.

  • Spuma recomandată – Celulă închisă minim 5cm grosime sau celulă deschisă 10cm grosime
  • Materiale alternative – Vată bazaltică sau polistiren în grosime de 10cm
  • Costul – între 45-100RON/mp plus TVA în funcție de grosime si suprafața aplicată.

Izolație tavan

 

Atunci când vorbim de izolația tavanului, ne gândim de fapt la izolația planșeului dar pe partea de dedesubt. Astfel se vor aplica aceleași recomandări ca la izolația planșeului.

Izolatie tavan

Costurile vor fi însă ușor mai mari întrucât în acest caz vor exista și pierderi de material. Deoarece aplicarea se va face de jos în sus, o mică cantitate de spuma va cădea în urma pulverizării.

  • Spuma recomandată – Celulă închisă minim 5cm grosime sau celulă deschisă 10cm grosime
  • Materiale alternative – Vată bazaltică sau polistiren în grosime de 10cm
  • Costul – între 50-100RON/mp plus TVA în funcție de grosime si suprafața aplicată.

Izolație pereți

 

Izolarea pereților exteriori ai unei case reprezintă prima linie de apărare împotriva pierderilor de căldură și de energie.

Aceasta se poate face atât din interiori cât si din exterior, izolația cu spuma poliuretanică fiind din nou soluția cea mai eficientă.

În funcție de materialul din care sunt făcuți pereții putem distinge două categorii:

1. Izolație pereți din lemn

Sunt pereți formați din grinzi de 10-20cm la exterior si 10cm la interior, folosiți la structura caselor din lemn. Închiderea acestor grinzi este făcută de obicei cu panouri de OSB, izolația fiind aplicată până la nivelul grinzii.

Izolatie pereți din lemn
  • Spuma recomandată – Celulă deschisă la grosimea grinzilor
  • Materiale alternative – Vată bazaltică sau celuloză la grosimea grinzilor
  • Costul – Între 45-90RON/mp plus TVA în funcție de grosime și suprafața aplicată.

2. Pereți din cărămidă/BCA/beton

Sunt pereții pe care îi găsim în majoritatea imobilele din Romania. Izolația este făcută de cele mai multe ori pe exterior folosind polistiren expandat sau extrudat de 10cm. Izolația cu spuma poliuretanică se pretează foarte bine în acest caz, fiind suficientă o grosime de 3-5cm celulă închisă pentru a echivala polistirenul extrudat de 10cm. Pentru finisare se recomandă aplicarea unei plase de Buzău peste spumă sau plasă de polistiren. Peste această plasă se va aplica tencuială folosind adeziv de polistiren, pentru a nivela toate deformările spumei.

Izolatie pereți exteriori
  • Spuma recomandată – Celulă închisă la 3-5cm grosime
  • Materiale alternative – Polistiren extrudat sau expandat la 10-15cm grosime
  • Costul – între 50-150 RON/mp plus TVA în funcție de grosime si suprafața aplicată.

Izolație soclu

 

La fel ca și acoperișul, soclul este un element foarte importat atunci când ne gândim la izolația casei. Prin soclu se pierde o cantitate foarte mare de energie și de asemenea, aici pot apărea și probleme de infiltrații.

Izolatie soclu

Pentru izolarea soclului se folosește spuma poliuretanică cu celulă închisă și densitate mare. De asemenea peste spuma trebuie aplicată o hidroizolație. Recomandarea noastră este să se aplice poliuree, fiind o hidroizolație continua, la fel ca și spuma poliuretanică.

  • Spuma recomandată – Celulă închisă la minim 3-5cm grosime
  • Materiale alternative – Polistiren extrudat sau expandat la 10-15cm grosime
  • Costul – între 50-150 RON/mp plus TVA în funcție de grosime si suprafața aplicată.

Izolație hală

 

Halele si depozitele sunt de cele mai multe ori locuri foarte reci și cu umiditate mare, devenind astfel medii unde lucrul este inconfortabil. Cu toate acestea folosind spuma poliuretanică putem transforma acest spațiu într-un loc călduros și confortabil.

De asemenea spuma poliuretanică va elimina complet riscul de apariție a condensului, evitând astfel riscul asupra sănătății angajaților sau distrugerea stocurilor.

Izolarea unei hale durează în general între 1-10 zile, în funcție de mărimea spațiului și dificultatea lucrării, fiind cu cel puțin 50% mai rapidă decât orice alta metoda de izolare. Astfel funcționalitatea halei va fi perturbată cât mai puțin.

Izolatie hală

În general halele sunt construite din panouri sandwich sau în cele mai nefericite cazuri din tabla. Aceasta din urmă are un coeficient de conductivitate termică dezastruos de 237W/mK (cazul aluminiului), ducând astfel la pierderea aproape instantanee a căldurii.

Spuma poliuretanică pe de altă parte are un coeficient de conductivitate de 0.021 W/mK fiind capabilă să reducă pierderile energetice cu peste 90%.

  • Spuma recomandată – Celulă închisă minim 3cm grosime sau celulă deschisă 10cm grosime
  • Materiale alternative – Panouri sandwich de minim 10cm grosime
  • Costul – între 50-150 RON/mp plus TVA în funcție de grosime si suprafața aplicată.

Izolație container

 

Orice casă trebuie izolată pentru a obține confortul și eficiența energetice dorite, însă o casă făcută dintr-un container maritim prezintă niște provocări aparte:

  • Condensul – Temperaturile scăzute de pe timpul iernii pot cu ușurință transforma containerul într-o cameră frigorifică. Precum o bere rece pe timpul verii, condensul poate aparea cu ușurință atunci când aerul cald din interior intră în contact cu metalul rece. Iar cu odată cu condensul, apare mucegaiul, rugina și coroziunea.
  • Materiale alternative – Metalul reprezintă unul dintre cele mai bune conductoare de căldură cu un coeficient de conductivitate de peste 200W/mK. în zilele toride de vară, razele soarelui vor încălzi instant containerul transformând interiorul într-o adevărată pădure tropicală, cu umiditate și căldură extremă.
Izolatie container

Din cauza ondulațiilor mici a tablei cutate din care este făcut containerul, spațiul în care se poate adăuga izolația termică este limitat

Astfel pentru a efectua izolația containerului, spuma poliuretanică este singurul material recomandat, întrucât asigură o eficiență foarte mare și la grosimi mici.

Este recomandat să aplicați izolația cu spumă poliuretanică atât pe interiorul cât și pe exteriorul containerului pentru o eficiență maximă. Se poate obține astfel pe lângă o izolație excelentă și uniformizare suprafeței prin eliminarea ondulațiilor tablei.

  • Spuma recomandată – Celulă închisă minim 3cm grosime
  • Materiale alternative – Nu există
  • Costul – Între 50-90 RON/mp plus TVA în funcție de grosime si suprafața aplicată.
Izolatie container

Dacă dorești să afli mai multe informații despre izolația cu spumă poliuretanică sau ai un caz care nu se încadrează în tipurile de izolații enumerate mai sus, nu ezita să iei legătura cu un consultant Isoterm.