0720 680 086

Poliureea reprezintă o tehnologie de hidroizolație recentă și mult mai avansată decât hidroizolațiile clasice precum membranele butuminoase

Dezvoltată spre finalul anilor 1980 pentru industria auto, poliureea este în present folosit într-o gamă variată de aplicații. Folosirea sa pentru hidroizolații a cunoscut o creștere spectaculoasă în popularitate în ultimii ani datorită timpului scurt de aplicare și rezistenței extreme la coroziune, factori abrazivi și chimici

Tehnologia se bazează pe reacția unei componente izocianat cu un amestec de amine. Reacția este foarte rapidă, cu un timp de întărire de câteva secunde și produsul este ușor de aplicat, însă necesită aparatură speciala și aplicatori instruiți.

Instalarea

Majoritatea hidroizolațiilor cu poliuree se aplică prin sprayere cu aparate de proporționat bicomponente.

Două substanțe(un amestec de amine/rașină și izocianat) se unesc într-o camera de amestec din interiorul pistolului, cu presiune și temperaturi foarte mari.

Reacția are loc instantaneu și poliureea este sprayata. Timpul de întărire a materialului este de doar câteva secunde.

Etapele instalării

Pasul 1: Pregătire suportului

Această etapă este crucială și în funcție de tipul de suport trebuie acționat corespunzător.

În cazul aplicărilor peste carton(membrană bituminoasă), acesta trebuie degresat daca este cazul, iar bucățile de carton ce nu sunt bine lipite, trebuie înlăturate. De asemenea vor fi montate aerisiri pentru a facilita procesul de evaporarea a umidității acumulate sub carton.

pregatirea suportului pentru hidroizolatii

În cazul aplicărilor peste beton, acesta trebuie curățat foarte bine și degresat daca este cazul. Daca betonul nu are porozitatea necesară trebuie sablat sau elicopterizat. În rosturile de dilatare sau la îmbinări se va introduce mastic poliuretanic.

Pasul 2: Aplicarea primerului

Primerul are rolul de a asigura un suport stabil și aderent pentru poliuree. Acesta poate fi de 2 tipuri:

Primer poliuretanic: Se aplică cu trafaletul în special pe suport din beton și are un timp de reacție de 12-24h. Dacă suportul este foarte poros este recomandat aplicarea celui de-al doilea strat.

aplicarea primerului pentru hidroizolatii

Spuma poliuretanică: Se aplică prin sprayere în strat de minim 1cm, avand un timp de reacție foarte rapic(cateva secunde). Se poate aplica pe orice tip de suprafață, avantajul fiind ca poliureea poate fi aplicată imediat după.

Pasul 3: Aplicarea poliureei

Poliureea se aplică prin sprayere, în 3 straturi încrucișate pentru a asigura o stabilitate perfecta. Grosimea ei va fi de minim 1.5mm, în funcție fiecare aplicație în parte.

aplicarea poliureei pentru hidroizolatii

Timpul de reacție este foarte scurt, de doar câteva secunde.

Pasul 4: Aplicarea protecției UV

În cazul aplicărilor în care poliureea va rămâne expusă la soare, trebuie aplicat și nu coating alifatic pentru protecția la radiația UV. Dacă poliureea râmăne expusă la soare în decurs de câteva luni va începe să se degradeze.

aplicarea protectiei UV pentru hidroizolatii

Coatingul alifatic este aplicat cu trafaletul sau cu aparate de tip airless și are un timp de reacție de 12h.

Costul izolației cu poliuree:

Costul mediu al unei izolații cu poliuree, incluzând cele 3 componente(primer, poliuree și coating alifatic) este de 25 €/mp + TVA și poate varia în funcție de suprafață, dificultatea lucrării și grosimea stratului de spumă(dacă se dorește și termoizolație).

Pentru o estimarea cât mai corectă cere o ofertă personaliată.

Dorești și termoizolație?

Lucrarea de hidroizolație cu poliuree poate fi combinată cu succes cu o lucrarea de termoizolație.

Acest lucru se face foarte ușor folosind spumă poliuretanică în loc de primer și îngroșând stratul de spuma până la obținerea rezistenței termice dorite.

lucrare mixta hidroizolatie si termoizolatie

În acest caz însă, suprafața rezultată va fi neuniforma. Pentru egalizarea se toarnă o șapă armată de nivel peste spuma, după care se continua procesul de hidroizolație(pașii 1-4).