0720 680 086

Izolatie pod – Cum se realizează în mod corect?

IZOLATIE POD

Podurile reprezintă spații constructive ale unei clădiri, situate la nivelul acoperișului, fiind in general zone tampon intre exterior și spațiile locuite, izolarea podului fiind astfel critică pentru eficiența energetică a casei. Podurile pot fi de două tipuri, în funcție de utilizarea acestora și anume poduri locuite(mai exact mansarde, despre care am discutat in acest articol) și poduri nelocuite. În ambele situații însă este nevoie de o izolare temeinică a acestor structuri, deoarece acestea sunt spații de tranzit între elementele de acoperiș și învelitoare și restul clădirii.

Citește articolul

Ce avantaje aduc izolațiile cu spumă poliuretanică în timpul verii?

De cele mai multe ori, atunci când vorbim despre izolații termice, luăm în calcul doar ideea de eficiență energetică din timpul iernii. Este firesc să se întâmple acest lucru, deoarece frigul ne sperie mai tare decât căldura excesivă, însă ar trebui să știm faptul că eficiența energetică a unei clădiri nu face referire doar la confortul din timpul iernii, ci și la cel din timpul sezonului cald.

 

 

Citește articolul

Ce este gazul radon și cum ne protejăm de acesta?

cum ne protejam de gazul radon

De cele mai multe ori, atunci când vorbim despre locuințe sigure și eficiente, avem în vedere doar protecția și izolarea împotriva pierderilor de temperatură. Desigur, aceste lucruri sunt importate, însă există și alte situații potențial periculoase pentru sănătatea umană care necesită folosirea unor materiale de protecție adecvate, cum ar fi în cazul gazului radon și al efectelor sale în ceea ce privește construcțiile.

 

Citește articolul

7 proprietăți ale spumei poliuretanice pe care trebuie să le știi

7 proprietati ale spumei poliuretanice

Am tot discutat de-a lungul timpului despre spuma poliuretanică, menționându-i avantajele sau, din contră ușoarele carențe pe care le putem remedia. Ne-am gândit ca astăzi să ne oprim asupra unui aspect mai complex și anume proprietățile mai puțin știute pe care le are spuma poliuretanică și felul în care acestea influențează comportarea ulterioară a clădirilor.

Există literatură de specialitate care tratează problematica izolării cu spumă poliuretanică, însă la nivel de consumator caracteristicile vizate sunt doar puterea de acoperire, grosimea de strat și prețul. Adevărul însă este că alegerea spumei poliuretanice, chiar dacă vorbim despre spumă poliuretanică cu celulă deschisă sau închisă, trebuie făcută după înțelegerea în detaliu a modului de comportare a materialului și a caracteristicilor de produs.

Citește articolul

6 opțiuni pentru a beneficia de confort termic în timpul sezonului rece sau cald

confort termic in sezonul rece

Vara, dar mai ales iarna, avem nevoie de soluții utile prin care să ne protejăm locuințele și prin care să ne oferim nouă înșine un plus de confort termic. Discutăm în ultimii ani din ce în ce mai mult despre climatizare, despre opțiuni și beneficii, însă este important să fie înțeles și aspectul premergător instalării acestor dispozitive, cum ar fi pregătirea locuinței pentru fiecare sezon. Află din acest material care sunt opțiunile pe care le ai pentru a beneficia de confort în timpul sezonului rece și sezonului cald și care sunt etapele de pregătire pe care nu ar trebui să le pierzi din vedere.

Citește articolul

Izolația termică și condensul – care este legatura?

izolatia termica si condensul

Odată cu sosirea sezonului rece încep să apară și problemele la nivelul construcțiilor. Prea reci sau prea umede, clădirile se deteriorează cel mai repede în timpul iernii. Izolarea clădirii cu spumă poliuretanică reduce pericolul apariției condensului, iar despre efectele nocive ale acestuia asupra clădirilor și sănătății umane discutăm în cele ce urmează.

Citește articolul

Randament spume poliuretanice – Cât economisești

randament spuma

Se apropie sezonul rece, iar scumpirile la energia electrică și gaze naturale nu întârzie să apară. În plus, la nivelul încălzirii centralizate lucrurile nu stau tocmai bine, deoarece acest sistem este supraaglomerat, iar randamentul este redus, ceea ce pune în pericol confortul beneficiarilor.

 

Pentru că știm ce presupune costul unei ierni și ce vor aduce cu sine iernile care urmează, vă prezentăm un exemplu de calcul concret, menit să vă ajute să alegeți soluțiile cele mai potrivite de izolare cu spumă poliuretanică.

Citește articolul

Avantaje spumă poliuretanică

avantaje spuma poliuretanica

După ce am discutat în articolul anterior despre dezavantajele spumei poliuretanice, a venit rândul să discutăm și despre avantajele spumei poliuretanice.

Izolarea termică a locuințelor a devenit în scurt timp un adevărat sine qua non a zilelor noastre, deoarece în contextul temperaturilor tot mai extreme avem nevoie de o protecție eficientă la nivelul caselor, care să ne ofere confort termic.

Izolațiile termice diferă în funcție de tipul materialului, deoarece fiecare dintre acestea își aduce aportul în ceea ce privește eficiența. De asemenea, fiecare dintre materiale prezintă caracteristici diferite de montaj, care de cele mai multe ori influențează performanțele termice ale clădirilor. Discutăm în cele ce urmează despre importanța izolațiilor continue cu spumă poliuretanică și despre avantajele pe care acestea le oferă clădirilor.

Citește articolul

Dezavantajele spumei poliuretanice

Dezavantaje spuma poliuretanica

Izolarea termică a locuințelor aduce întotdeauna în discuție alegerea materialelor folosite în acest sens, costurile și desigur, eficiența energetică. De-a lungul timpului s-a discutat destul de mult despre avantajele pe care le oferă fiecare material de izolare, de la polistiren, la spumă poliuretanică.

În același timp însă, pe lângă multitudinea de avantaje a materialelor de izolare au apărut și discuții despre dezavantajele acestora, drept pentru care astăzi vom discuta despre dezavantajele spumei poliuretanice, atât pentru spuma poliuretanică cu celulă închisă, cât și pentru spuma poliuretanică cu celulă deschisă.

Citește articolul

Izolarea subsolului cu spumă poliuretanică

izolatie subsol

Am discutat de-a lungul timpului despre izolarea locuințelor cu spumă poliuretanică, așa că a venit vreme să discutăm și despre spațiile dificile care țin de aceasta. Subsolurile și demisolurile reprezintă acele zone ale clădirii care sunt expuse unor solicitări mari, atât în ceea ce privește aspectul mecanic, cât și în ceea ce privește izolarea. Ne-am propus ca în acest material să discutăm despre toate detaliile care țin de izolarea subsolului  folosind spumă poliuretanică, pentru o mai bună înțelegere a nevoii de realizare a acestora.

Citește articolul