0720 680 086

Spuma izolatoare cu agent HFO vs spuma pe bază de apă

Spuma HFO

Atunci când alegi o spuma izolatoare cu celule închise este foarte important să ții cont de tipul agentului de umflare.

Precum orice alt material izolator, spuma poliuretanică se găsește în diferite nivele de calitate. Aceasta este dată de compoziția chimică, densitate dar mai ales din agentul de umflare folosit.

Citește articolul

Izolatie mansarda – Studiu de caz și sfaturi practice

Atunci când vorbim de izolatie mansarda este locul unde trebuie alese cele mai bune materiale.

Când ne construim o casă ne concentrăm pe alegerea materialelor eficiente energetic în construcția și izolația pereților.

Aruncăm foarte mulți bani pe cărămidă Porotherm, Ytong, izolație cu polistiren în grosimi generoase. Însă ignoram de multe ori complet sau folosim o izolație insuficienta, în cel mai important punct și anume acoperișul.

Știați însă ca pana la 42% din căldura dintr-o casa se pierde prin acoperiș? Există specialiști care spun ca această valoare poate ajunge până la 50%.
Citește articolul

Spuma poliuretanică ignifugă Isoterm

Spuma poliuretanica ignifuga

Este spuma poliuretanică ignifugă?

În ultimul timp izolația cu spuma poliuretanică a reușit să acapareze o cota de piață din ce în ce mai mare, în primul rând datorită calităților excepționale ale acestui material.

Fie că vorbim de izolații in spații rezidențiale sau industriale clienții sunt foarte atenți la comportamentul acestui material la foc și ne adresează de foarte multe ori întrebarea: “Este spuma poliuretanică ignifugă?”
Citește articolul

Spuma poliuretanică Adevăr sau Mit – Partea 2

Adevar sau mit despre spuma poliuretanica

Mulți vorbesc despre spuma poliuretanică, dar ce spun este adevăr sau mit?

Mit – spuma poliuretanică cu celulă închisă aplicată pe astereala, din interior va face lemnul să putrezească, deoarece spuma sigilează prea bine zona.

Adevăr – spuma cu celulă închisă este folosită ca și izolație pentru acoperiș de mai bine de 40 de ani. Nu există niciun caz raportat în care spuma poliuretanica cu celulă închisă, aplicată pe astereală să afecteze lemnul sau să îl facă să se deterioreze.

Citește articolul

Spuma poliuretanică Adevăr sau Mit – Partea 1

mituri despre spuma poliuretanica

Mulți vorbesc despre spuma poliuretanică, dar ce spun este adevăr sau mit?

Mit- spuma poliuretanica reține vaporii și nu este indicată vara când aerul este mult mai umed, deoarece nu permite vaporilor de apă să intre și să iasă din încăpere.

Citește articolul

Trei beneficii ale spumei poliuretanice

În articolul de astăzi vom discuta despre principalele trei beneficii ale spumei poliuretanice.

Nu toate izolațiile sunt la fel, fiecare are avantaje și dezavantaje. Dacă sunteți în căutare pentru o izolație mansardă, izolație pereți sau izolație placă cea mai bună alternativă la izolațiile convenționale este spuma poliuretanică. Dacă aveți încă îndoieli în alegerea materialului izolator potrivit, în acest articol vă vom descrie trei motive pentru pentru alegerea aplicării izolației cu spuma poliuretanica.

Citește articolul

Aplicare spuma poliuretanica pe timp de iarnă

Aplicare spuma poliuretanica pe timp de iarna

Aplicare spuma poliuretanica pe timp de iarnă. O problema?

Deși se poate face aplicare spuma poliuretanica și la temperaturi scăzute, de până la -10˚C, procesul este mult mai dificil. Astfel acesta trebuie tratat cu maximă atenție și profesionalism. Lucrarea în sine durează mai mult, iar spuma începe să crape și să se micșoreze dacă nu sunt respectate toate condițiile procesului de lucru pe timp de iarnă. În continuare vă vom prezenta câteva dintre cerințele pentru aplicare spuma poliuretanica și pe timp de iarnă.
Citește articolul

Mitul pereților care RESPIRĂ, sau cum să scăpați de condens și mucegai

mitul pereților care respiră

De ce nu respiră pereții?

Din ce în ce mai des clienții noștri ne adresează întrebarea, “Dacă fac o izolație cu spumă poliuretanică nu sigilez casa prea tare și nu mai respiră pereții?”
Nu, casa nu trebuie sa respire. Nu are plămâni și aerul nu poate trece prin beton, cărămidă, lemn, etc. În realitate toate casele au forte multe locuri prin care se pierde aer, ferestrele și ușile fiind spre exemplu unul dintre ele. Dar haideți să demontăm mitul pereților care respiră.

Citește articolul

Afla care sunt pașii necesari pentru a beneficia de o termoizolație Isoterm

Termoizolație cu spumă poliuretanică

Doriți să vă protejați casa folosind o termoizolație eficientă?

Deoarece mulți dintre clienții noștri nu sunt familiari cu procesul aplicării unei izolații cu spumă poliuretanică, în articolul de astăzi ne-am decis să facem o descriere succintă a tuturor pașilor, de la început până la final.
Așadar, fie ca vorbim de termoizolație la acoperiș, pereți sau chiar planșeu, totul se întâmpla în 8 pași simpli:

Citește articolul