0720 680 086

Izolatie mansarda – Studiu de caz și sfaturi practice

Atunci când vorbim de izolatie mansarda este locul unde trebuie alese cele mai bune materiale.

Când ne construim o casă ne concentrăm pe alegerea materialelor eficiente energetic în construcția și izolația pereților.

Aruncăm foarte mulți bani pe cărămidă Porotherm, Ytong, izolație cu polistiren în grosimi generoase. Însă ignoram de multe ori complet sau folosim o izolație insuficienta, în cel mai important punct și anume acoperișul.

Știați însă ca pana la 42% din căldura dintr-o casa se pierde prin acoperiș? Există specialiști care spun ca această valoare poate ajunge până la 50%.
Citește articolul

Spuma poliuretanică ignifugă Isoterm

Spuma poliuretanica ignifuga

Este spuma poliuretanică ignifugă?

În ultimul timp izolația cu spuma poliuretanică a reușit să acapareze o cota de piață din ce în ce mai mare, în primul rând datorită calităților excepționale ale acestui material. Fie că vorbim de izolații in spații rezidențiale sau industriale clienții sunt foarte atenți la comportamentul acestui material la foc și ne adresează de foarte multe ori întrebarea: “Este spuma poliuretanică ignifugă?”
Citește articolul

Spuma poliuretanică Adevăr sau Mit – Partea 2

Adevar sau mit despre spuma poliuretanica

Mulți vorbesc despre spuma poliuretanică, dar ce spun este adevăr sau mit?

Mit – spuma poliuretanică cu celulă închisă aplicată pe astereala, din interior va face lemnul să putrezească, deoarece spuma sigilează prea bine zona.

Adevăr – spuma cu celulă închisă este folosită ca și izolație pentru acoperiș de mai bine de 40 de ani. Nu există niciun caz raportat în care spuma poliuretanica cu celulă închisă, aplicată pe astereală să afecteze lemnul sau să îl facă să se deterioreze.

Citește articolul

Spuma poliuretanică Adevăr sau Mit – Partea 1

mituri despre spuma poliuretanica

Mulți vorbesc despre spuma poliuretanică, dar ce spun este adevăr sau mit?

Mit- spuma poliuretanica reține vaporii și nu este indicată vara când aerul este mult mai umed, deoarece nu permite vaporilor de apă să intre și să iasă din încăpere.

Citește articolul