0720 680 086

Aplicare spuma poliuretanica pe timp de iarnă

Aplicare spuma poliuretanica pe timp de iarna

Aplicare spuma poliuretanica pe timp de iarnă. O problema?

 

Deși se poate face aplicare spuma poliuretanica pe timp de iarnă și la temperaturi scăzute; de până la -10˚C, procesul este mult mai dificil. Astfel acesta trebuie tratat cu maximă atenție și profesionalism. Lucrarea în sine durează mai mult, iar spuma începe să crape și să se micșoreze dacă nu sunt respectate toate condițiile procesului de lucru pe timp de iarnă. În continuare vă vom prezenta câteva dintre cerințele pentru aplicare spuma poliuretanica și pe timp de iarnă.

 

1.     Alegerea materialului potrivit

 

Principala cerință care va stabili succesul lucrării este alegerea materialului potrivit. Spuma poliurtanică, la fel ca orice alt material, se găsește în diferite compoziții și de la diferiți producători. Fiecare dintre ele cu diferiți indici de temperatură. Spuma poliuretanică cu celulă închisă pe bază de gaz oferită de Isoterm®, vine în formula de iarnă aditivată. În acest fel aceasta poate fi aplicată la o temperatură de până la -10˚C.
Pe de altă parte o spumă poliuretanică neaditivată pentru condiții de iarnă va necesita o temperatură de minim 5˚C pe suport pentru a putea fi aplicată. Echipa noastră va face măsurători cu o cameră cu termoviziune înainte de fiecare lucrare de izolație pentru ne asigura de îndeplinirea condițiilor de aplicare.

Fie ca doriți să efectuați o izolație mansardă, izolație planșeu sau izolația pereților, alegerea materialului potrivit pentru aplicare spuma poliuretanica poate fi un proces dificil. Pentru a lua decizia corectă în aplicare spuma poliuretanica pe timp de iarnă trebuie doar să consultați un expert Isoterm®.

 

2.     Aplicarea corectă a materialului

 

Spunem mereu că un preț foarte mic va rezulta întotdeauna într-o calitate scăzută a lucrării. Acest lucru se datorează în principiu nefolosirii unui material corespunzător, de o proveniență îndoielnică. Motivele pentru care puteți obține o lucrarea neadecvată pe timp de iarnă pot fi:

  • folosirea unei spume de calitate slab – După cum am spus, deși atunci când temperaturile sunt crescute unii aplicatori pot “scăpa” cu un material îndoielnic; pe timpul iernii aplicarea este mult mai complicată, și doar materialele de top pot îndeplini condițiile unei izolații optime.

  • mixarea inegală sau necorespunzătoare a produselor – spuma este formată din două componente active (isocianat și poliol). Acestea sunt pregătite înainte de începerea lucrării. Din grabă, lipsă de experiență sau dorința de a reduce consumul de material acești parametrii de pregătire a spumei pot fi încălcați, și astfel să nu primiți o izolație adecvată.

  • diluarea materialului pentru a reduce costul – atunci când se caută un preț cât mai mic, puteți întâlni furnizor care vă pot da cel mai mic preț tocmai fiindcă diluează materialul vândut cu alte materiale de o calitate inferioară sau chiar uneori cu apă.

  • contractarea unui aplicator fără experiență – domeniul construcțiilor este o branșă destul de competitivă, motiv pentru care apar și dispar lunar aplicatori de spumă. Pentru a fi siguri că primiți calitatea dorită, asigurați-vă că firma cu care colaborați are experiență pe piață, și este de încredere.

  • nu cereți factură pentru lucrarea efectuată – factura pentru lucrarea pe care o efectuați, cel puțin dacă lucrați cu o firmă mare, reprezintă garanția, ca firma își va face treaba eficient, și că va remedia eventuale probleme. Spre exemplu compania ISOTERM oferă o durată de garanție pentru manoperă de 10ani.

 

Aceste elemente individual sau cumulate sunt indici ai eșecului lucrării, deoarece spuma poate chiar crăpa și sau se va desprinde de pe suport în timp.

Spuma poliuretanica aplicata incorect

Iar dacă printr-un miracol aceasta nu va prezenta urmele aplicării necorespunzătoare, cu siguranța nu va avea eficiența pe care ar trebui sa o aibă spuma poliuretanică. În cele din urmă nu veți reuși sa obțineți acel efect izoterm.
Pe de altă parte pe lângă o compoziție corectă a materialului, aplicarea este foarte importantă. Vorbim aici de aplicarea unui număr corect de straturi pentru a se ajunge la densitatea plătită.
Multe firme aleg să păcălească clientul aplicând mai puține straturi și forțând spuma să se umfle mai mult la fiecare strat, totul pentru a obține o densitate mai scăzută și în consecință un consum mai mic de material.

 

3.    Pregătirea corespunzătoare a încăperii

 

Atunci când temperaturile din încăpere sunt prea scăzute, pentru ca spuma reacționează corespunzător este indicat să se încălzească și încăperea. Atunci când lucrarea se efectuează într-o casă locuită spre exemplu, mansarda este deja încălzită datorită căldurii din casă. Dar în cazul unor construcții noi, temperatura este apropiată de cea de afară. În cazul acesta se poate monta o aerotermă care să încălzească camera, sau un tun de căldură.
De asemenea trebuie avut în vedere menținerea temperaturii optime în încăpere și după aplicarea spumei, timp de 24 de ore.

 


Pentru mai multe detalii contactați un consultant Isoterm.

Ți-a placut acest articol? Daca da, poți citi și despre mitul pereților care respiră…