0720 680 086

Spuma poliuretanică ignifugă Isoterm

Spuma poliuretanica ignifuga

Este spuma poliuretanică ignifugă?

În ultimul timp izolația cu spuma poliuretanică a reușit să acapareze o cota de piață din ce în ce mai mare, în primul rând datorită calităților excepționale ale acestui material.

Fie că vorbim de izolații in spații rezidențiale sau industriale clienții sunt foarte atenți la comportamentul acestui material la foc și ne adresează de foarte multe ori întrebarea: “Este spuma poliuretanică ignifugă?”

Raspunsul este DA, spuma poliuretanica este IGNIFUGĂ.

Care sunt temerile clienților?

Spuma poliuretanică este un material care există pe piață de foarte multi ani, primele aplicații în spații rezidențiale efectuându-se în 1979. Cu toate acestea exista diferențe majore între materialele care se foloseau acum 40 de ani și cele folosite în izolațiile Isoterm®.
Primele tipuri de spuma apărute luau foc rapid și degajau atât fum cât și picături incandescente în timpul arderii, fiind astfel de înțeles reticența clienților. Lucrurile însă au evoluat și spuma poliuretanica Isoterm® este un material sigur, ignifug, care atinge cu brio cele mai înalte standarde cu privire la reacția la foc.

Spuma poliuretanică ignifugă folosită de noi este astfel încadrată în clasa B2/D0 de reacție la foc.

  • B2 – semnifică încadrarea la materiale neinflamabile.
  • D0 – semnifică faptul că în prezența focului spuma nu va produce picături incandescente.

Spuma poliuretanica test foc

Pentru a putea urmări efectele focului asupra unei spume din clasa B2, aceeași clasa cu spuma ignifugă folosită de Isoterm, puteți urmări video-ul următor pe Youtube.

Un preț mai mic înseamnă un risc mai mare

Așa cum am mai spus și în articolele trecute, dacă veți căuta cel mai mic preț la izolația cu spumă poliuretanică, calitatea materialului va fi reflectată în acest preț.

Din dorința de a păcăli clientul cu un preț mai mic, mulți dintre competitorii noștri folosesc materiale de proastă calitate, produse în China sau Ucraina cu specificații foarte slabe pentru reacția la foc, de cele mai multe ori fiind încadrate în Euroclass F, adică produse netestate. Chiar dacă materialul promis este unul bun, recomandăm mereu să verificați butoaiele la momentul aplicării, și să vă asigurați că aplicatorul este unul cu experiență.

Spre deosebire de spuma ignifugă oferită de noi, aceste materiale ard puternic și răspândesc repede focul, neavând substanțe de auto stingere în compoziție.

Gândiți-va acum dacă pentru o lucrare cu 5-10% mai ieftină doriți să vă transformați casa într-o adevărată bombă cu ceas, gata să ia foc de la cea mai mică flacără.

casa in flacari de la spuma poliuretanica

Daca sunteți de acord cu noi și țineți la siguranța familiei dumneavoastră, atunci spuma poliuretanică oferită de Isoterm poate fi materialul perfect pentru confortul casei. În acest caz nu mai ramane decât să ne contactați-ne pentru a stabili o întâlnire cu unul din consultanții noștri.

Ți-a placut acest articol? Daca da, poți citi și despre mituri legate de spuma poliuretanică…