Principiul căruia ar trebui să ne facem vara sanie și iarna car, deși pare amuzant, este cât se poate de adevărat. Pregătirea locuinței pentru iarnă nu ar trebui să înceapă toamna, tocmai pentru schimbarea de anotimp poate aduce cu sine o limitare a posibilității de punere în operă a lucrărilor.
În acest caz, cea mai bună opțiune de timp pentru îmbunătățirea adusă unei locuințe devine vara, atunci când temperatura și umiditatea sunt perfecte pentru a ne permite realizarea lucrărilor dorite.
Care este traseul lucrărilor de îmbunătățire a performanțelor unei clădiri?
Fiecare lucrare de îmbunătățire a locuințelor ar trebui în mod normal să urmeze un anumit traseu logic, dinainte stabilit, care să nu intre în conflict cu ceilalți pași. Spre exemplu, este nevoie ca pașii intruzivi să fie realizați primii, cum ar fi spre exemplu cei ce aduc atingere la nivelul structurii: demolare, construire, zidire, demontare pereți rigips, decopertare tencuieli sau schimbare de parchet sau placaje ceramice. Ulterior, se poate merge mai departe la izolare și straturi finale de acoperire, tocmai pentru a nu fi nevoie de o decopertare ulterioară a straturilor.
Ce îmbunătățiri poți aduce casei tale în sezonul de vară?
Vom începe prin a spune că vom discuta aceste îmbunătățiri în ordinea importanței și nu în ordinea pașilor, pentru a ajuta în ceea ce privește alegerea lor. Astfel, în funcție de cât de importante sunt pentru o locuință, îmbunătățirile pot fi următoarele.
Izolarea termică interior-exterior cu spumă poliuretanică
Izolarea termică a locuințelor este o etapă pe care niciun beneficiar nu ar trebui să sară. Dincolo de faptul că în prezent izolarea este necesară în contextul eliberării certificatului energetic, care este util la vânzarea imobilelor, ea este necesară și pentru a reduce consumurile și implicit costurile.
Este normal ca fiecare dintre noi să își dorească să se bucure de o locuință confortabilă, iar acest lucru presupune și confortul termic din propriile locuințe. Izolarea termică este soluția cea mai potrivită în acest sens, deoarece cu ajutorul ei sunt reduse schimburile termice, iar în plus calitatea aerului este cu mult mai bună. Iar din acest punct de vedere, spuma poliuretanică, fie cu celulă închisă, fie cu celulă deschisă, reprezintă materialul perfect pentru obținerea celor mai ridicate caracteristici de confort.
Dacă ar fi să sumarizăm aspectele pozitive pe care le aduce izolarea termică, acestea ar fi:
Eficiența energetică
Izolarea adecvată a locuinței cu spumă poliuretanică ajută la reducerea pierderilor de căldură în timpul sezonului rece și a pătrunderii în locuințe a căldurii, în timpul sezonului cald.
Prin blocarea punților termice și izolarea pereților, acoperișului și pardoselii, se reduce astfel nevoia de încălzire suplimentară sau de răcire a locuinței (cum ar fi prin folosirea aparatelor de aer condiționat). Acest lucru duce la o reducere semnificativă a costurilor de energie și la un consum mai eficient și mai sustenabil.
Confort termic și acustic
Izolarea locuinței cu spumă poliuretanică ajută la menținerea unei temperaturi confortabile în interior, indiferent de condițiile exterioare.
În plus, spuma poliuretanică funcționează ca izolație acustică și poate reduce zgomotele nedorite din exterior, permițând un mediu de trai mai liniștit și mai confortabil.
Calitate ridicată a aerului
Izolarea adecvată a locuințelor poate ajuta la prevenirea infiltrării prafului, a polenului și a altor alergeni în locuință.
De asemenea, poate contribui la reducerea umidității și a condensului, prevenind astfel apariția mucegaiului și a altor probleme legate de calitatea aerului interior.
Durabilitatea și protecția construcției
Izolarea potrivită ajută la protejarea structurii locuinței împotriva fluctuațiilor de temperatură și a umidității excesive. Aceasta poate preveni deteriorarea materialelor de construcție, reducând astfel necesitatea reparațiilor costisitoare și extinzând durata de viață a construcției.
Sustenabilitate și mediu înconjurător:
Prin reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră asociate cu încălzirea și răcirea locuinței, izolarea eficientă contribuie la protejarea mediului înconjurător și la lupta împotriva schimbărilor climatice.
De asemenea, spuma poliuretanică are în compoziție o foarte mare cantitate de plastic reciclat. În general într-o izolație tipică a unei case cu celulă închisă, se folosesc 8000 de sticle de plastic.
Vrei să știi cât te va costa izolația acoperiș cu spuma poliuretanica pe timpul verii? Compleateaza formularul de mai jos și iți vom răspunde în 24 de ore.