Programul Casa Eficientă Energetic(Casa Verde) 2024- detalii, eligibilitate, cerințe și beneficiile programului
*Acest articol va fi actualizat constant, pe măsură ce sunt desfășurate etapele proiectului
Citește articolulProgramul Casa Eficientă Energetic(Casa Verde) 2024- detalii, eligibilitate, cerințe și beneficiile programului
*Acest articol va fi actualizat constant, pe măsură ce sunt desfășurate etapele proiectului
Citește articolulIzolație termică și fonică a unei case istorice din centrul Bucureștiului pentru Episcopia Greco Catolica.
Acoperișul a fost refăcut complet cu câteva luni înainte și s-a dorit schimbarea destinației dintr-un spațiu tehnic într-unul locuibil. Din acest motiv am ales izolarea cu un mix de 5cm celulă închisă pentru etanșare și izolație termică și 10cm celulă deschisă pentru izolație termică și fonică. Am obținut astfel o rezistență termică R>5 și o izolație fonică excepțională.
O izolație specială pentru un proiect special, HAMBAR 44. Un cartier modern de 12 case pasive cu design unic si arhitectura modernă ce folosesc 100% energie verde.
Izolația termică exterioară a fost executată folosind spumă poliuretanică de 15cm grosime, densitate 40-45kg/mc. Spuma va fi acoperită cu tablă. Spuma cu celulă închisă a asigurat o etanșare perfecta, o izolație termică excelentă, acționând în același timp și ca o bariera de vapori.
Proiect termoizolație/fonoizolație într-un cartier de duplexuri din localitatea Otopeni.
Au fost izolate in total 12 duplexuri. S-a folosit spumă poliuretanică cu celula deschisa de 10 respectiv 15cm grosime pe zona de astereala din pod si planșeul ce separă podul de camere.
Izolație termică și anticondens la un depozit frigorific pentru cartofi.
Structura din ferme, acoperite cu tablă. La cererea beneficiarului s-au aplicat în medie 12cm celulă închisă, fiind izolate de asemenea “I”-urile fermelor, ce reprezintă punți termice. Pentru aplicarea în zonele cele mai înalte(7-8m înaltime) s-a folosit o nacelă cu braț articulat. De asemenea, la finalul lucrării s-a făcut o scanare completă cu o cameră cu termoviziune.
Izolație termică folosind un mix de 5cm celulă închisă pentru etnșare la aer și 10cm celulă deschisă
bținem astfel o rezistență termică R>5 și o izolație fonică excelentă. Pentru a facilita montajul rigipsului și a nu fi necesară taierea spumei, s-au montat înainte prinderile pentru rigips.
Proiect de fonoizolație a unui restaurant din centru Bucureștiului.
S-a folosit spumă poliuretanică la o grosime de 20cm pentru o izolație fonică optimă. Au fost mai întâi montată structura pentru rigips pentru a facilita aplicarea corectă a izolației.
Izolație termică și fonică a unei mansarde din localitatea Periș
Am folosit un mix de 5cm celulă închisă pentru etanșare și izolație termică plus 10cm celulă deschisă pentru izolație termică si fonică. Am obținut astfel o rezistență termică R>5.5 și o izolație fonică de excepție. În acest caz clientul a dorit ca grinzile să rămână aparente. De asemenea s-au închis toate zonele perimetrale înainte cu rigips, peste care am aplicat spuma poliuretanică cu celulă închisă pentru etanșare perfectă.
Termo și fono izolație pod cu înălțime redusă
S-a folosit un strat cu celula închisă de 10cm grosime pe planșeul de lemn pentru a bloca aerul cald din camerele locuite să mai urce în pod. La astereală s-a aplicat un strat de 10cm celulă deschisă pentru a echilibra temperatura în pod.
Izolație termică și fonică a unei cabane în formă de A pe 4 niveluri.
Clientul a doriti obținerea unei rezistențe termice R>5. Am optat astfel pentru folosirea celulei deschise la o grosime de 20cm, obținând astfel un R=5.55.
Casă istorică în centrul Bucureștiului, ce a trecut printr-un amplu proces de restaurare.
Pentru izolație s-a ales un mix de 5cm celula inchisa plus 10cm celula deschisa la acoperiș, pentru a obține o izolație termică si fonică optimă. La planseu s-a optat pentru 15cm celulă deschisă pentru o izolație fonică foarte bună.