Programul Casa Eficientă Energetic(Casa Verde) 2024- detalii, eligibilitate, cerințe și beneficiile programului
*Acest articol va fi actualizat constant, pe măsură ce sunt desfășurate etapele proiectului
Citește articolulProgramul Casa Eficientă Energetic(Casa Verde) 2024- detalii, eligibilitate, cerințe și beneficiile programului
*Acest articol va fi actualizat constant, pe măsură ce sunt desfășurate etapele proiectului
Citește articolulProiect termoizolație/fonoizolație într-un cartier de duplexuri din localitatea Otopeni.
Au fost izolate in total 12 duplexuri. S-a folosit spumă poliuretanică cu celula deschisa de 10 respectiv 15cm grosime pe zona de astereala din pod si planșeul ce separă podul de camere.
Izolație termică folosind un mix de 5cm celulă închisă pentru etnșare la aer și 10cm celulă deschisă
bținem astfel o rezistență termică R>5 și o izolație fonică excelentă. Pentru a facilita montajul rigipsului și a nu fi necesară taierea spumei, s-au montat înainte prinderile pentru rigips.
Proiect de fonoizolație a unui restaurant din centru Bucureștiului.
S-a folosit spumă poliuretanică la o grosime de 20cm pentru o izolație fonică optimă. Au fost mai întâi montată structura pentru rigips pentru a facilita aplicarea corectă a izolației.
Izolație termică și fonică a unei mansarde din localitatea Periș
Am folosit un mix de 5cm celulă închisă pentru etanșare și izolație termică plus 10cm celulă deschisă pentru izolație termică si fonică. Am obținut astfel o rezistență termică R>5.5 și o izolație fonică de excepție. În acest caz clientul a dorit ca grinzile să rămână aparente. De asemenea s-au închis toate zonele perimetrale înainte cu rigips, peste care am aplicat spuma poliuretanică cu celulă închisă pentru etanșare perfectă.
Termo și fono izolație pod cu înălțime redusă
S-a folosit un strat cu celula închisă de 10cm grosime pe planșeul de lemn pentru a bloca aerul cald din camerele locuite să mai urce în pod. La astereală s-a aplicat un strat de 10cm celulă deschisă pentru a echilibra temperatura în pod.
Izolație termică și fonică a unei cabane în formă de A pe 4 niveluri.
Clientul a doriti obținerea unei rezistențe termice R>5. Am optat astfel pentru folosirea celulei deschise la o grosime de 20cm, obținând astfel un R=5.55.
Casă istorică în centrul Bucureștiului, ce a trecut printr-un amplu proces de restaurare.
Pentru izolație s-a ales un mix de 5cm celula inchisa plus 10cm celula deschisa la acoperiș, pentru a obține o izolație termică si fonică optimă. La planseu s-a optat pentru 15cm celulă deschisă pentru o izolație fonică foarte bună.
Izolație completă, termică și fonică pentru o casă de vacanță din zona Bran(Șimon)
S-a optat pentru izolația cu 7cm celulă închisă a planșeului, pentru a opri aerul cald de la camerele de la parter sa mai urce în pod și o izolație cu celulă deschisă de 15cm grosime la astereală, pentru izolație termică și fonică
Proiect de hidroizolație la un depozit frigorific/producție din județul Ilfov.
Provocarea acestui proiect a constat in faptul ca depozitul este menținut la temperaturi de sub 0C si săptămânal se face curățare cu soluții pe bază de sulf. În consecință materialele folosite trebuie alese cu atenție. S-au aplicat 2 straturi de primer expoxy pe bază de apă și 2 straturi de membrană poliuretanică.
Proiect termo si hidro izolație la un ansamblu rezidențial P+7 din nordul Bucureștiului.
Pentru termoizolație s-a aplicat un strat de 10cm celulă închisă, densitate 60kg/mc, peste care s-a turnat apoi o șapă armata. Pentru partea de hidroizolație s-a folosit poliureea, aplicându-se un primer monocomponent în 2 straturi, poliuree în strat de 2mm și un coating pentru protecția UV.