021 9031

Spuma poliuretanică Synthesia HFO- o nouă generație de spumă Eco-Friendly

Spuma poliuretanică Synthesia- un produs inovator

 

Noul agent folosit în expandare pentru spuma poliuretanică Synthesia va contribui la protejarea mediului înconjurător și la reducerea încălzirii globale.

Vechiul gaz, pe bază de freon, va fi înlocuit de noul agent, HFO ce promite să protejeze mediul înconjurător.

Synthesia S303 HFO –  pentru o izolație excepțională

 

Industria construcțiilor se va confrunta cu provocări majore în anii ce urmează. Într-o serie largă de proiecte – clădiri noi, restaurări si renovări interioare – va exista o cerere mare pentru produse progresive si sustenabile. Prin urmare cum ne vom putea reconcilia cu ambițiile arhitecturale în eficiență energetica si confort la superlativ? Cu noua spumă Synthesia S303 HFO combină performanța maximă în izolații cu cea mai bună protecție a mediului înconjurător.

 

O înaltă performanță pentru cele mai exigente construcții

 

Sistemele Synthesia S303 HFO reprezintă următoarea evoluție în spuma poliuretanică Synthesia . Adițional îmbunatățirii compatibilității cu mediul, livrează bine cunoscuta izolație la superlativ, mulțumită structurii cu celulă închisă. Proprietățile sale excelente fac din Synthesia S303 HFO prima alegere în materie de izolații ce necesită viteză, simplitate, eficiență în costuri și sustenabilitate. Potrivit pentru orice tip de izolație, materialul impresionează mai mult decât orice prin conductivitatea termică extrem de scăzuta datorită structurii sale cu celulă închisă și structurii sale extrem de compacte rezultatul fiind o izolație fără punți termice. Adițional prezintă proprietăți termice imaculate precum o rezistență foarte mare la compresie și impermeabilitate la vapori de apă. În cazul clădirilor rezidențiale sau comerciale, noi sau renovate, Synthesia S303 HFO reprezintă garanția confortului și al unui climat interior excepțional.

 

Cine este SYNTHESIA?

 

Synthesia este unul dintre cei mai mari producător de materiale chimice la nivel mondial. Strategia Synthesia este creșterea succesului economic fără afectarea mediului înconjurător. Cu un număr de peste 114 000 de angajați, acești lucrează spre a oferi clienților materiale și servicii cât mai performante. Printre ariile cuprinse în portofoliul Synthesia se numără domenii precum: chimicale, materiale și soluții pentru construcții, panouri sandwich.

Noul gaz HFO

Soluția înlocuirii vechiului gaz din spuma poliuretanică pe bază de freon, este deja în România. Cu doar o fracțiune din potențialul poluant la freonului clasic, spuma poliuretanică pe bază de HFO, primite un mediu înconjurător mai curat.

Spuma poliuretanică Synthesia , este prima spumă poliuretanică pe bază de Hydrofluoroolefin (HFO) din România.

Agentul de expandare este esențial în aplicarea de spuma poliuretanică Synthesia . Acest agent de expandare crează micile bule de gaz din interiorul spumei. Aceste bule sunt responsabile cu încetinirea tranzitului temperaturii dintr-o parte în cealaltă.

Cel mai comun agent de expandare întâlnit pe piața română, este vechiul freon care are un puternic caracter poluant. Isoterm a înlocuit deja spuma poliuretanică cu celulă închisă pe bază de freon, cu cea pe bază de HFO, tocmai pentru a ne adapta la cerințele de protecție a mediului.

Clasa de agent de exapndare pentru spuma poliuretanică Synthesia HFO, are o legătură moleculară dublă, de carbon, care reacționează foarte rapid în atmosferă, ceea ce înseamnă ca au o durată de viață mult mai scurtă. Ceea ce se traduce print-un factor de poluare de 1000 de ori mai mic decât gazul clasic. Acest lucru înseamnă că va diminua considerabil efectul de seră produs.

Gazul de pe bază de freon avea un coeficient poluant de aproximativ 1430, pe când noul gaz pe bază de HFO are un coeficient de poluare de doar 1. Este evident că evoluția materialului este destul de impresionantă.

spuma poliuretanică BASF HFO

Performanță sporită, mediu curat

 

Protejarea mediului și reducerea consumului de energie sunt cele mai mari provocări sociale ale timpurilor noastre. Industria, știința, sistemul politic și social sunt provocate să reducă emisiile de gaz de seră și să folosească mult mai eficient resursele existente.

Drept urmare, o mulțime de soluții au apărut pentru a proteja mediul pe termen lung. Una dintre aceste soluții este îmbunătățirea izolațiilor termice ale locuințelor. Cu o mulțime de produse izolatoare Synthesia reușește să ofere o gamă variat, ce vă pot ajuta în minimizarea cheltuielilor energetice.

Spuma pe bază de HFO nu este doar mai prietenoasă cu mediul, dar este și mai performantă din punct de vedere termic. cu un coeficient lambda de transfer termic de 0,020 W/mk, acesta depășește ca performanță spumele clasice. Eficiența spumei poliuretanice pe bază de freon este cu aproximativ 10-15% mai bună decât gazul clasic.

 

Care sunt beneficiile spumei pe bază de HFO

 

  • HFO nu este toxic
  • Nu degradează stratul de ozon
  • Nu este inflamabil ( ignifug)
  • Nu este considerat un produs poluant de agenția de protecție a mediului

Am discutate de multe despre beneficiile spumei poliuretanice în comparație cu alte materiale cum ar fi celuloza sau vata bazaltică. Spuma poliuretanică Synthesia se poate folosi în situații în care soluțiile clasice pur și simplu nu funcționează. Performanța excelentă și ușurința aplicării pot fi acum îmbinate și cu protecția mediului înconjurător.

Isoterm a încercat constant să apeleze la soluții izolatoare care să fie prietenoase cu mediu. Odată cu introducerea noului gaz pe bază de HFO, ne este mult mai ușor.

Pentru mai multe informații despre spuma poliuretanică Synthesia nu ezitați să contactați un consultant Isoterm.

Ți-a plăcut acest articol? Daca da, poți citi și despre prețul spumei poliuretanice…