0720 680 086

Preț spumă poliuretanică – pentru orice buzunar

Preț spumă poliuretanică

Strategia Isoterm este aceea de a face oferi un preț la spumă poliuretanică accesibil tuturor. Raportul calitate-preț în domeniul izolațiilor termice poate avea multe implicații.

Cum să ai un preț la spumă poliuretanică cât mai avantajos?

Asa cum am detaliat în rubrica Spuma cu celula inchisa vs Spuma cu celula deschisa, cele doua tipuri de spuma au caracteristici diferite și se adresează diverselor aplicații. Dar totodată ele un preț la spumă poliuretanică cu celulă deschisă fiind mai accesibila unor proiecte sau construții care dispun de bugete reduse. Consultanții Isoterm oferă o consiliere adaptata atât bugetului cât și nevoilor clientului. Optimizând prețul, nivelul de izolație și durata lucrării, reușim sa ne încadrăm de fiecare data în bugetul Dvs.

 

Reduceri la izolatii termice

Vom întâlni mereu promoții și oferte de preț la spumă poliuretanică pentru termoizolații și hidroizolații de multe ori aberante. Puțini sunt însă cei ce verifica tehnologia și materialele din spatele acestor lucrări. După cum se poate vedea în rubrica Spuma vs Alte materiale, izolațiile cu vată minerala au un preț redus dar nenumărate dezavantaje. Se ajunge ușor în situația în care clientului i se prezintă un preț la spumă poliuretanică.
La scurta vreme însă, încep sa iasă la iveala problemele și dezavantajele unei izolații la acel preț incredibil.

 

Izolații cu materiale de calitate

Isoterm folosește și recomanda spuma poliuretanica cu celula închisă (spuma poliuretanica cu expandare redusa) de cea mai înalta calitate. Lucrând cu spuma BASF, ATK, COVESTRO, putem oferi clientului o garanție dubla. Una a lucrării bine executate, iar a doua a calității și longevității materialului, materiale poliuretanice cu o structura excepțională. De notat este faptul ca BASF este producătorul de chimicale numărul unu în lume.

Cea mai întâlnită întrebare pe care o primim este “Cât mă costă?”. Unicul motiv pentru care niciunul dintre aplicatori nu afișează un preț la spumă poliuretanică este faptul că acesta poate fluctua de la lucrare la lucrare în funcție de diferiți parametri.

Cum se calculează un preț la spumă poliuretanică pentru o lucrare?

 • Suprafața
 • Suprafața este unul dintre factorii principali atunci când putem discuta despre ofertă. Motivele pentru care suprafața este un element atât de important în determinarea ofertei sunt simple, în primul rând cu cât distanța este mai mare de sediul central sau de locul în care se află echipa, cu atât costul de deplasare va crește. Iar al doilea motiv și cel mai important este faptul că atunci când suprafața de lucru este mai mare, celelalte cheltuieli se pot amortiza mult mai ușor (diurne, consumabile etc.)

 • Grosimea
 • Ca și în cazul suprafeței, cu cât grosimea este mai mare, cu atât prețul va scădea proporțional cu cât material este folosit. Pentru exemplifica mai ușor, 10 cm de spumă poliuretanică aplicată la o singură lucrare vor fi mai ieftini decât 5 cm aplicați la două lucrări diferite.

 • Material
 • Materialul folosit este foarte important. Atunci când se folosește o spumă poliuretanică cu celulă deschisă, aplicarea nu este atât de dificilă și durata de execuție este mult mai mică. În plus materialul în sine este mult mai ieftin chiar și la grosimi mai mari.

 • Producătorul
 • Fiecare producător are diferite prețuri ce fluctuează de la lună la lună. Fiecare material este indicat pentru diferite tipuri de lucrare. Deși după cum vom detalia mai jos, fiecare material folosit de Isoterm este ales cu mare atenție, și testat temeinic înainte de furnizarea stocurilor. Fiecare lucrare este diferită, iar materialele necesare diferă.

 • Suportul pe care este aplicată spuma
 • Un alt factor care determină prețul spumei este și suportul pe care este aplicat. De multe ori spre exemplu la izolația unui pod, sau a unei mansarde, apar spații mari între scânduri. Atunci când astereala nu este montată corespunzător, vom întâlni spații mai mari de 3cm. Acest lucru înseamnă că acele spații vor fi umplute cu spumă poliuretanică, ceea ce va mări consumul de material. De asemenea sunt și alte zone în care suprafața nu este perfect dreaptă, și trebuie umplute. cum ar fi îmbinarea de la acoperiș și placă.

  Dificultatea lucrării este un alt criteriu ce poate influența prețul. Spre exemplu în cazul unui pod închis, fără ventilație cu o înălțime medie de 1.5m, durata execuției, dar și stresul aplicatorilor sunt mult mai mari. Deci pe de o parte pauzele făcute vor fi mai lungi. Ceea ce prelungește timpul petrecut pentru o singură lucrare.

 • Dificultatea lucrării
 • De ce Isoterm oferă cel mai bun preț ?

  Nu toate izolațiile sunt la fel. De ce spun asta? Deoarece izolația cu spumă poliuretanică nu este doar un material. Este un serviciu. Și ca în cazul oricărui serviciu de pe piață, calitatea serviciului depinde foarte mult de “mâna omului”.

  Să dăm exemplul unei izolații de 5cm, folosind același producător “pe hârtie”. Deși poate sunteți încântați că ați primit o ofertă bună, nu este mereu așa. Calitatea și eficiența izolației nu sunt de cele mai multe optime. Din dorința de a convinge clientul, multe firme oferă un preț mult mai jos decât piața. Evident atât timp cât nu au o fabrică de spumă poliuretanică (și este destul de greu, deoarece sunt doar 7 producători în lume), aceștia trebuie să-ți scoată cumva această diferență de preț. Cel mai ușor mod de a face acest lucru este de “a fura la cântar”, la propriu. Metoda este foarte simplă, aplicarea unei densități mult sub cea promisă. Adică mai puțin material aplicat decât s-a plătit. Acest lucru duce în primul rând la o eficiență scăzută a materialului, dar și la posibilitatea apariției fenomenului de fenomenul de shrinking, în care spuma se trage de pe suport.

  Pentru a putea să oferim calitatea promisă la un preț avantajos, noi cei de la Isoterm, avem câteva avantaje cheie:

  – Alegerea cu atenție a furnizorului

  Atunci când alegem un material, optăm doar spre producătorii de top mondiali, producători fie Germani fie Spanioli, care au tradiție de zeci de ani în producerea și aplicarea poliuretanului. După alegerea unui material, acesta intră în perioada de teste, unde seturi de mostră sunt aplicate la depozitele Izoterm și lăsate să “lucreze” pentru a ne asigura că produsele folosite nu au niciun fel de probleme.

  – Aparate de ultimă generație

  Toate echipamentele folosite de Isoterm, de la măști până la aparatul de dozaj și pistolul de aplicare sunt atent selecționate de la producătorii de top mondial, cum ar fi 3M sau Gama Pur. Fiind întreținute corespunzător, și verificate periodic, pentru a ne asigura că lucrează în parametrii optimi. Nu am apelat și nu vom apela niciodată la utilaje second hand, sau la “cârpeli” pentru întreținerea echipamentelor.

  – Traininguri periodice

  Toți angajații Isoterm, provin din medii cu experiență în posturile pe care activează, și sunt instruiți în mod constant pentru perfecționarea tehnicilor de aplicare. Dar și pentru a înțelege și pentru a se adapta la caracteristicile tehnice ale aparatelor.

  – Investiția constantă

  Doar investind și adaptându-ne la cerințele pieței europene, ne putem diferenția de concurență. Acesta este singurul mod în care putem oferi clienților noștri calitatea serviciilor ce li se cuvine.

  Sper că în acest articol am reușit să vă ajutăm să înțelegeți mai bine ce înseamnă spuma poliuretanică și ce influențează prețul. Pentru mai multe informații, nu ezitați să apelați un consultant Isoterm.