0720 680 086

Preț spumă poliuretanică – pentru orice buzunar

Preț spumă poliuretanică

Strategia Isoterm este aceea de a face oferi un preț la spumă poliuretanică accesibil tuturor. Raportul calitate-preț în domeniul izolațiilor termice poate avea multe implicații.
 

Cum să ai un preț la spumă poliuretanică cât mai avantajos?

 

Asa cum am detaliat în rubrica Spuma cu celula inchisa vs Spuma cu celula deschisa, cele doua tipuri de spuma au caracteristici diferite și se adresează diverselor aplicații. Dar totodată ele un preț la spumă poliuretanică cu celulă deschisă fiind mai accesibila unor proiecte sau construcții care dispun de bugete reduse.
Consultanții Isoterm oferă o consiliere adaptata atât bugetului cât și nevoilor clientului.
 

audit isoterm
 

Optimizând prețul, nivelul de izolație și durata lucrării, reușim sa ne încadrăm de fiecare data în bugetul Dvs.

 

Cum se stabilește costul unei izolații cu spuma poliuretanică?

 

 • Suprafața
 • Suprafața este unul dintre factorii principali atunci când putem discuta despre ofertă. Motivele pentru care suprafața este un element atât de important în determinarea ofertei sunt simple, în primul rând cu cât distanța este mai mare de sediul central sau de locul în care se află echipa, cu atât costul de deplasare va crește. Iar al doilea motiv și cel mai important este faptul că atunci când suprafața de lucru este mai mare, celelalte cheltuieli se pot amortiza mult mai ușor (diurne, consumabile etc.)

 • Grosimea
 • Ca și în cazul suprafeței, cu cât grosimea este mai mare, cu atât prețul va scădea proporțional cu cât material este folosit. Pentru exemplifica mai ușor, 10 cm de spumă poliuretanică aplicată la o singură lucrare vor fi mai ieftini decât 5 cm aplicați la două lucrări diferite.

 • Material
 • Materialul folosit este foarte important. Atunci când se folosește o spumă poliuretanică cu celulă deschisă, aplicarea nu este atât de dificilă și durata de execuție este mult mai mică. În plus materialul în sine este mult mai ieftin chiar și la grosimi mai mari.

 • Producătorul
 • Fiecare producător are diferite prețuri ce fluctuează de la lună la lună. Fiecare material este indicat pentru diferite tipuri de lucrare. Deși după cum vom detalia mai jos, fiecare material folosit de Isoterm este ales cu mare atenție, și testat temeinic înainte de furnizarea stocurilor. Fiecare lucrare este diferită, iar materialele necesare diferă.

 • Suportul pe care este aplicată spuma
 • Un alt factor care determină prețul spumei este și suportul pe care este aplicat. De multe ori spre exemplu la izolația unui pod, sau a unei mansarde, apar spații mari între scânduri. Atunci când astereala nu este montată corespunzător, vom întâlni spații mai mari de 3cm. Acest lucru înseamnă că acele spații vor fi umplute cu spumă poliuretanică, ceea ce va mări consumul de material. De asemenea sunt și alte zone în care suprafața nu este perfect dreaptă, și trebuie umplute. cum ar fi îmbinarea de la acoperiș și placă.

  Dificultatea lucrării este un alt criteriu ce poate influența prețul. Spre exemplu în cazul unui pod închis, fără ventilație cu o înălțime medie de 1.5m, durata execuției, dar și stresul aplicatorilor sunt mult mai mari. Deci pe de o parte pauzele făcute vor fi mai lungi. Ceea ce prelungește timpul petrecut pentru o singură lucrare.

 

Totuși ce cost are izolație spuma poliuretanica?

 

Așa cum am spus și mai sus, este dificil de stabilit un cost exact fără a cunoaște detalii despre proiectul dumneavoastră. Vom încerca însă să oferim o serie de prețuri estimative atât pentru celulă deschisă cât și pentru celulă închisă:

Preț spuma poliuretanică cu celulă deschisă

 • 10cm grosime – 35-55 RON + TVA
 • 15cm grosime – 55-70 RON + TVA
 • 20cm grosime – 70-82 RON + TVA
 • 25cm grosime – 80-92 RON + TVA

Preț spuma poliuretanică cu celulă închisă

 • 5cm grosime – 45-65 RON + TVA
 • 7cm grosime – 65-80 RON + TVA
 • 10cm grosime – 85-105 RON + TVA
 • 15cm grosime – 115-150 RON + TVA

Menționam ca prețurile includ manopera și orice cost suplimentar(deplasare, constatare, măsurători, etc).
Vrei sa stabilești un cost concret pentru proiectul tău? Isoterm oferă evaluare gratuita pentru toți clienții săi.
 
audit energetic
 

Completează formularul de pe site și vei beneficia de un audit energetic gratuit.

 

Spuma poliuretanică preț față de vată bazaltică?

 

Trebuie să recunoaștem că vata bazaltică este unul dintre cele mai populare materiale izolatoare folosite în Romania. Acest lucru se întâmplă probabil din cauza mitului ca vata bazaltică ar fi un material ieftin iar spuma poliuretanică unul scump. Așa să fie oare? Noi spunem că nu!

Acest mit a pornit de la faptul că în 90% izolațiile cu vată, aceasta este montată prost și materialul este de slabă calitate. Grosimea este insuficientă, nu se folosesc benzi de etanșare sau bariere de difuzie vapori iar materialul este de calitate slabă.
 

spuma poliuretanica mucegai
 

Rezultatul este unul dezastruos, cu punți termice de jur împrejurul căpriorilor și risc mare de apariție a condensului și mucegaiului.

Care este totuși costul izolației cu vată bazaltică de la un producător de renume. Am aflat foarte simplu, folosind calculatorul de pe site-ul producătorului.
 

vata bazaltica pret
 

Costul pentru 20cm vata este deci aproape 65RON/mp + TVA. Menționăm că acest cost nu include manopera, aceasta fiind estimată la aproximativ 2500RON + TVA. Astfel costul total va fi de aproximativ 85RON/mp + TVA.

Spuma poliuretanică la 20cm grosime va costa aproximativ 75RON/mp + TVA, deci cu 10RON/mp + TVA mai ieftina decât vata. Eficiența spumei este mai mare, având un coeficient de conductivitate mai bun, o durată de viață mult mai mare și oferind o etanșare mai bună.

 

De ce Isoterm oferă cel mai bun preț la izolația cu spumă poliuretanică?

 

Pentru a putea să oferim calitatea promisă la un preț avantajos, Isoterm câteva avantaje cheie:

 • Alegem cu atenție furnizorul

 • Atunci când alegem un material, optăm doar spre producătorii de top mondiali, producători fie Germani fie Spanioli, care au tradiție de zeci de ani în producerea și aplicarea poliuretanului.
   

  spuma care expandeaza
   

  După alegerea unui material, acesta intră în perioada de teste, unde seturi de mostră sunt aplicate la punctele de lucru Isoterm și lăsate să “lucreze” pentru a ne asigura că produsele folosite nu au niciun fel de probleme.

 • Lucram direct cu producătorii

 • Achiziționăm cantități foarte mari de materie prima, direct de la fabrici.
   

  spuma isoterm
   

  Astfel evităm intermediarul și obținem un preț mai mic de achiziție, ceea ce se traduce într-un preț la izolația cu spuma poliuretanică mai mic pentru clientul final.

 • Aplicatori certificați

 • Toți angajații Isoterm sunt certificați de către grupul Huntsman și sunt instruiți în mod constant pentru perfecționarea tehnicilor de aplicare dar și pentru a înțelege și pentru a se adapta la caracteristicile tehnice ale spumei poliuretanice.
   


   

  Astfel vor aplica grosimile cerute de către client în mod uniform, evitând excesul de material care se traduce printr-un cost mai mare pentru client.

   

  Reduceri la izolații termice!!!

   

  Nu toate izolațiile sunt la fel. De ce spunem asta? Deoarece izolația cu spumă poliuretanică nu este doar un material. Este un serviciu. Și ca în cazul oricărui serviciu de pe piață, calitatea serviciului depinde foarte mult de “mâna omului”.
   

  spuma poliuretanica pret
   

  Deși poate sunteți încântați că ați primit o ofertă bună, nu este mereu așa. Din disperarea de a convinge clientul, multe firme mici oferă un preț la izolația cu spuma poliuretanică, nerealist de mic, de cele mai multe ori chiar mai mic decât prețul de achiziție a materialului. Cum fac asta?

  Exista mai multe metode:

  • Forțarea materialului
  • În cazul celulei închise spre exemplu, aplicarea se face în straturi succesive. Prin aplicarea unui strat de 10cm dintr-o singura trecere, materialul expandează forțat și aplicatorul scoate un consum mai bun, oferind un preț mai mic clientului. Acest lucru conduce la apariției fenomenului de fenomenul de shrinking, în care spuma se trage de pe suport.

  • Compromiterea materialului
  • Mai exact adăugarea altor substanțe, cum ar fi apa sau celula deschisă peste spuma poliuretanică cu celulă închisă, pentru a forța expandarea spumei. În cazul acesta, clientul plătește prețul pentru o spuma poliuretanică premium, cu celulă închisă, ce are un coeficient de conductivitate 0.021-0.028W/mK și se alege cu o spumă poliuretanică cu eficiență termică mult mai mică.

  • Materiale de proveniență îndoielnică
  • Acestea sunt materiale fără o certificare CE, provenite de multe ori din China, ce au specificații în care nu poți avea încredere. Riscul major la aceste materiale este legat de reacția la foc, multe din ele arzând ca o torță în prezența celei mai mici surse de foc. Acest lucru se poate întâmpla însă și la producători de renume, mulți având în portofoliu spumă poliuretanică la preț scăzut dar cu clasa F de reacție la foc. Sfatul este să verificați înainte declarația de performanță(DoP) a materialului.

   

  Concluzie

   
  Sper că în acest articol am reușit să vă ajutăm să înțelegeți mai bine ce înseamnă spuma poliuretanică și ce influențează prețul. Pentru mai multe informații și cel mai bun raport preț/calitate nu ezitați să apelați un consultant Isoterm.