021 9031

Izolatie spuma poliuretanica pret actualizat 2024

Preț spumă poliuretanică

Strategia Isoterm este aceea de a face oferi un cel mai bun raport calitate – preț la izolația cu spumă poliuretanică.

Dacă ar fi să oferim rapid un cost al spumei poliuretanice, am putea spune că prețul izolației cu spuma poliuretanică pleacă de la 40 RON + TVA pentru celula deschisă de 10cm și 50RON plus TVA pentru celula închisă de 5cm. 

Prețurile variază însă în funcție de mărimea suprafeței, tipul și grosimea spumei, dificultatea lucrării, chiar și de temperatura exterioara. Un preț mic la izolația cu spumă înseamnă de cele mai multe ori un material de calitate slabă sau o aplicare incorectă. Vom încerca să detaliem în acest articol de ce este importantă alegerea unui preț corect întrucât alegerea celui mai mic preț din piață poate avea consecințe grave.

 

 

Izolație spuma poliuretanica pret – ce costuri voi avea?

 

Este dificil de stabilit un cost exact fără a cunoaște detalii despre proiectul dumneavoastră. Vom încerca însă să oferim o serie de prețuri estimative atât pentru celulă deschisă cât și pentru celulă închisă:

 

Preț spuma poliuretanică cu celulă deschisă

  • 10cm grosime – 45-70 RON + TVA
  • 15cm grosime – 60-85 RON + TVA
  • 20cm grosime – 75-95 RON + TVA
  • 25cm grosime – 85-105 RON + TVA

Preț spuma poliuretanică cu celulă închisă

  • 5cm grosime – 55-75 RON + TVA
  • 7cm grosime – 75-95 RON + TVA
  • 10cm grosime – 95-135 RON + TVA
  • 15cm grosime – 135-180 RON + TVA

 

Menționam ca prețurile includ manopera și orice cost suplimentar(deplasare, constatare, măsurători, etc).
Vrei sa stabilești un cost concret pentru proiectul tău? Isoterm oferă evaluare gratuita pentru toți clienții săi.

 

 

audit energetic

 

Acestea sunt doar prețuri informative însă. Pentru a putea oferi un preț corect, completează formularul de mai jos și un consultant Isoterm te va contacta în maxim 24 de ore.

 

 

Cum se stabilește costul unei izolații cu spuma poliuretanică?

 

  • Suprafața

 

Suprafața este unul dintre factorii principali atunci când putem discuta despre ofertă. În general executăm lucrări cu o suprafață minimă de 50mp însă există și excepții. Dacă avem o echipă care efectuează o lucrare în apropiere, putem executa și lucrări mai mici.

 

SOLICITĂ O MASURATOARE

 

De asemenea cu cât suprafața este mai mare cu atât discount-urile aplicare vor fi mai mari. Reducerile la spuma poliuretanică se aplică pentru suprafețe mai mari de 100mp și pot varia între 5-30% față de oferta standard.

 

  • Grosimea

 

Ca și în cazul suprafeței, cu cât grosimea este mai mare, cu atât prețul per fiecare cm pătrat va fi mai mic. Spuma poliuretanică este un material care are nevoie de căldură pentru a expanda. Astfel primele straturi de spumă care se aplică vor expanda mai încet și vor consuma mai mult material. Cu cat se aplică o grosime mai mare, cu atât prețul pe cm pătrat va fi mai mic, ducând astfel la un preț pentru izolația cu spuma poliuretanică mai mic. Pentru a exemplifica acest lucru, prețul la 100mp pentru 3cm celulă închisă va fi aproximativ 55RON/mp + TVA(18RON/cm plus TVA) iar la 10cm va fi 117 RON + TVA(11RON/cm + TVA).

 

  • Material

 

Diferențele de cost dintre celulă închisă și deschisă sunt foarte mari. Celula închisă are un preț aproape dublu față de celula deschisă, având în general o densitate mai mare, deci și un consum mai mare de material. În general celula închisă se folosește în spații locuibile și încălzite, sau atunci cand avem nevoie și de rigidizare. În cazurile în care căutam o izolație cu spumă poliurtanică la un preț cat mai bun, atunci vă recomandăm să alegeți o varianță de celulă deschisă  sau un mixt de celulă închisă plus celulă deschisă peste. Puteți folosi celula deschisă chiar si la mansarde, cu condiția să montați o barieră de vapori după și să obțineți o rezistență termică R>5.

 

  • Producătorul

 

Fiecare producător are diferite prețuri ce fluctuează de la lună la lună. Fiecare material este indicat pentru diferite tipuri de lucrare. Lucrăm cu foarte mulți producători consacrați, inclusiv cu Huntsman Building Solution, cel mai mare producător de spumă din lume. Importam cantități foarte mari de material, tocmai pentru a va putea oferi cel mai mic preț la izolația cu spumă poliuretanică. Cu toate aceasta prețurile vor diferi în funcție de ce producător alegeți  și de țara de proveniență.

 

  • Suportul pe care este aplicată spuma

 

Un alt factor care determină prețul spumei este și suportul pe care este aplicat. De multe ori spre exemplu la izolația unui pod, sau a unei mansarde, apar spații mari între scânduri. Atunci când astereala nu este montată corespunzător, vom întâlni spații mai mari de 3cm. Acest lucru înseamnă că acele spații vor fi umplute cu spumă poliuretanică, ceea ce va mări consumul de material.  Acest lucru înseamnă că izolația cu spumă poliuretanică va avea un preț mai mare. De asemenea sunt și alte zone în care suprafața nu este perfect dreaptă, și trebuie umplute. cum ar fi îmbinarea de la acoperiș și placă.

 

astereala rara izolatie spuma

 

Dificultatea lucrării este un alt criteriu ce poate influența prețul. Spre exemplu în cazul unui pod închis, fără ventilație cu o înălțime medie de 1.5m, durata execuției, dar și stresul aplicatorilor sunt mult mai mari. Deci pe de o parte pauzele făcute vor fi mai lungi. Ceea ce prelungește timpul petrecut pentru o singură lucrare.

 

Cum să ai un preț la spumă poliuretanică cât mai avantajos?

 

Asa cum am detaliat în rubrica Spuma cu celula inchisa vs Spuma cu celula deschisa, cele doua tipuri de spuma au caracteristici diferite și se adresează diverselor aplicații. Spuma poliuretanică cu celulă închisă are un preț mai mare și se adresează situațiilor în care avem nevoie de o rezistență termică mare, la o grosime redusă. Spuma poliuretanică cu celulă deschisă se folosește atunci când nu avem constrângeri cu privire la grosime sau suntem limitați de buget.

Oricare soluție ați alege trebuie să aveți grijă ca aceasta să fie și soluția corectă. Aplicarea spumei poliuretanice “după ureche”, alegând celula deschisă atunci când trebuia închisă, dimisionând eronat grosimea spumei sau aplicând-o incorect, poate avea consecințe grave. Acestea pot varia de la condens/mucegai, până la mirosuri neplăcute sau chiar toxicitate. 

 

 

La Isoterm, izolația analizăm fiecare proiect în parte și facem o simulare a izolației specifice proiectului tău. Vom analiza multipli parametrii precum rezistența termică, punctul de rouă, capacitatea de înmagazinare de căldura, etc. Astfel vei avea partea de izolația perfectă pentru locuința ta la prețul corect.

 

fisa tehnica spuma poliuretanica

 

 

Consultanții Isoterm oferă o consiliere adaptata atât bugetului cât și nevoilor clientului, însă fără a face compromisuri.

 

Izolatie spuma poliuretanica pret

 

SOLICITĂ O ESTIMARE DE COST

 

Cel mai mic preț la izolație cu spumă poliuretanică!!!

 

Ai văzut probabil de multe ori acest tip de titlu pompos. Sau titluri de forma: “Izolatie spuma poliuretanica pret 30RON/mp“. Hai sa vedem de ce mai mult ca sigur vei fi păcălit:

Nu toate izolațiile sunt la fel. De ce spunem asta? Deoarece izolația cu spumă poliuretanică nu este doar un material. Este un serviciu. Și ca în cazul oricărui serviciu de pe piață, calitatea serviciului depinde foarte mult de calitatea firmei ce îl va presta.

 

cel mai mic pret la izolatia cu spuma

 

Foarte important este să vă asigurați ca ceea ce plătiți este și ceea ce primiți.  Spuma poliuretanică nu este doar cu celulă închisă sau deschisă așa cum poate ai fi tentat sa crezi. Celula închisă spre exemplu poate avea diferite densități, coeficienți de conductivitate sau conținut de celulă închisă. Diferențele de eficiență termică dintre diferitele tipurile de celulă închisă pot fi și de 50%!!! O spumă cu conținut mic de celulă închisă sau cu agent de expandare pe bază de apă va avea un coeficient de conductivitate de 0.031-0.036W/mK. Astfel va fi cu până la 50% mai puțin eficientă decât o spuma cu conținut mare de celulă închisă și pe bază de gaz care are un coeficient de conductivitate de 0.021-0.028W/mK.

Cu alte cuvinte, vei plăti un preț izolație spuma poliuretanică cu 10-20% mai mic însă vei avea eficiență cu 50% mai slabă.

 

La ce trebuie sa fim atenți?

 

Deși poate sunteți încântați că ați primit o ofertă bună, nu este mereu așa. Din disperarea de a convinge clientul, multe firme mici oferă un preț la izolația cu spuma poliuretanică, nerealist de mic, de cele mai multe ori chiar mai mic decât prețul de achiziție a materialului. Cum fac asta?

Exista mai multe metode:

 

  • Forțarea materialului

În cazul celulei închise spre exemplu, aplicarea se face în straturi succesive. Prin aplicarea unui strat de 10cm din putine treceri, materialul expandează forțat și aplicatorul obține un consum mai bun, oferind un preț mai mic clientului.

Acest lucru conduce la apariției fenomenului de fenomenul de shrinking, în care spuma crapă deoarece își micșorează volumul.

 

izolatie spuma poliuretanica fisurata

 

  • Compromiterea materialului

Mai exact adăugarea altor substanțe, cum ar fi apa sau celula deschisă peste spuma poliuretanică cu celulă închisă, pentru a forța expandarea spumei. Acest lucru este extrem de periculos! Spuma poliuretanică are o compoziție chimică extrem de precisă. Modificarea acestei compoziții poate avea consecințe grave, de la mirosuri neplăcute până la gaze toxice(compuși organici volatili).

 

  • Materiale de proveniență îndoielnică

Acestea sunt materiale fără o certificare CE, provenite de multe ori din China, ce au specificații în care nu poți avea încredere. Riscul major la aceste materiale este legat de reacția la foc, multe din ele arzând ca o torță în prezența celei mai mici surse de foc.

 

spuma care arde

 

Acest lucru se poate întâmpla însă și la producători de renume, mulți având în portofoliu spumă poliuretanică la preț scăzut dar cu clasa F de reacție la foc. Sfatul este să verificați înainte declarația de performanță(DoP) a materialului.

  • Utilizarea celulei deschise în loc de celulă închisă

O nouă metoda de a păcăli clientul este prin folosirea celulei deschise pe post de celulă închisă.

Exista spuma poliuretanică cu celulă deschisă cu densitate mare(20kg/mc) având un conținut de 20% celulă închisă. Această spuma va avea un aspect rigid, precum o celulă închisă, însă performanțe asemănătoare cu celula deschisă. O astfel de spuma precum cea produsă de către un renumit producător german B****, va fi vândută de multe ori la  la preț de celulă închisă sub pretextul ca are o duritate mai mare și clientul nu cunoaște produsul. Vei primi o ofertă cu 10-20% sub prețul unei celule închise, tocmai pentru a părea a fi o oferta tentantă, care însă nu trezește suspiciuni, însă vei avea în final o izolație cu celulă deschisă, la preț de celulă închisă.

Recomandarea noastră este să cereți întotdeauna o fișă tehnică și să verificați că aceasta corespunde etichetele de pe butoaie în special atunci când vi se va recomanda spuma poliuretanică cu celulă închisă, la un preț nejustificat de mic.

 

 

 

Izolație spuma poliuretanică preț față de vată bazaltică?

 

Trebuie să recunoaștem că vata bazaltică este unul dintre cele mai populare materiale izolatoare folosite în Romania. Acest lucru se întâmplă probabil din cauza mitului ca vata bazaltică ar fi un material ieftin iar spuma poliuretanică unul scump. Așa să fie oare? Noi spunem că nu!

Acest mit a pornit de la faptul că în 90% izolațiile cu vată, aceasta este montată prost și materialul este de slabă calitate. Grosimea este insuficientă, nu se folosesc benzi de etanșare sau bariere de difuzie vapori iar materialul este de calitate slabă.

 

spuma poliuretanica mucegai

 

Rezultatul este unul dezastruos, cu punți termice de jur împrejurul căpriorilor și risc mare de apariție a condensului și mucegaiului.

Care este totuși costul izolației cu vată bazaltică de la un producător de renume. Am aflat foarte simplu, folosind calculatorul de pe site-ul producătorului.

 

 

vata bazaltica pret

 

Costul pentru 20cm vata este deci aproape 65RON/mp + TVA. Menționăm că acest cost nu include manopera, aceasta fiind estimată la aproximativ 2500RON + TVA. Astfel costul total va fi de aproximativ 85RON/mp + TVA.

Spuma poliuretanică la 20cm grosime va costa aproximativ 75RON/mp + TVA, deci cu 10RON/mp + TVA mai ieftina decât vata. Eficiența spumei este mai mare, având un coeficient de conductivitate mai bun, o durată de viață mult mai mare și oferind o etanșare mai bună.

 

De ce Isoterm oferă cel mai bun preț la izolația cu spumă poliuretanică?

 

Pentru a putea să oferim calitatea promisă la un preț avantajos, Isoterm câteva avantaje cheie:

 

  • Alegem cu atenție furnizorul

 

Atunci când alegem un material, optăm doar spre producătorii de top mondiali, din Europa sau America, care au tradiție de zeci de ani în producerea și aplicarea poliuretanului.

 

spuma care expandeaza

 

După alegerea unui material, acesta intră în perioada de teste, unde seturi de mostră sunt aplicate la punctele de lucru Isoterm și lăsate să “lucreze” pentru a ne asigura că produsele folosite nu au niciun fel de probleme.

 

  • Lucram direct cu producătorii

 

Achiziționăm cantități foarte mari de materie prima, direct de la fabrici.

 

spuma isoterm

 

Astfel evităm intermediarul și obținem un preț mai mic de achiziție, ceea ce se traduce într-un preț la izolația cu spuma poliuretanică mai mic pentru clientul final.

 

  • Aplicatori certificați

 

Toți angajații Isoterm sunt certificați de către grupul Huntsman și sunt instruiți în mod constant pentru perfecționarea tehnicilor de aplicare dar și pentru a înțelege și pentru a se adapta la caracteristicile tehnice ale spumei poliuretanice.

 

 

Astfel vor aplica grosimile cerute de către client în mod uniform, evitând excesul de material care se traduce printr-un cost mai mare pentru client.

 

 

Concluzie

Sper că în acest articol am reușit să vă ajutăm să înțelegeți mai bine ce înseamnă spuma poliuretanică și ce influențează prețul. Pentru mai multe informații și cel mai bun raport preț/calitate nu ezitați să apelați un consultant Isoterm.