Mulți vorbesc despre spuma poliuretanică, dar ce spun este adevăr sau mit?
Mit- spuma poliuretanica reține vaporii și nu este indicată vara când aerul este mult mai umed, deoarece nu permite vaporilor de apă să intre și să iasă din încăpere.
Adevăr – spuma poliuretanică are un indice de permeabilitate de până la 3 g/(m2 x zi) / 3cm și o valoare lambda de 0.021 W/m-K la o grosime de 3cm.
Această combinație permite controlul fluxului de vapori în timp ce separă eficient temperaturile din interior și exterior și menține un ambient izoterm . Rezultatul este un control optim al condensului, atât timp cât este aplicată grosimea potrivită de spuma, adică un minim de 3cm. De asemenea este important ca materialul să fie unul de o calitate ridicată și aplicat în mod corespunzător.
Mit –izolația cu spumă poliuretanică degajă gaze după aplicare, cum ar fi formaldehida. Spuma poliuretanică este nocivă și afecteză aerul din casă.
Adevăr – spuma poliuretanică nu are și nu a avut niciodată formaldehidră în compoziție.
În plus nu există nicio dovadă care să ateste că spuma poliretanica de orice fel, afectează aerul din interior prin emanarea de gaze toxice. Testele pe spuma poliuretanică cu celulă închisă sau deschisă, arată că imediat dumpă aplicare spuma nu degajă niciun fel de gaz.
Gazul folosit în spuma poliuretanică până în 2005 a avut câteva caracterisitci care afectau stratul de ozon la încălțimi foarte mari, în momentul aplicării. Dar imediat după 2005, acesta a fost înlocuit cu alți agenți HFC, care nu afectează în niciun fel stratul de ozon. Niciunl dintre cei doi agenți folosiți nu au fost considerați ca polunați interiori. Nu sunt considerați chimicale toxice, nu au iritanți și nici alergeni.
Câteva dintre aplicațiile spumei poliuretanice sunt:
-Izolatie mansarda
-Izolatie pereti
-Izolatie placa
-Izolatie exterior
-Izolatie acoperis
-Izolatie containere
-Izolatie hala
-Izolatie ferma
-Izolatie terasa
-Izolatie piscina
-Izolatie beci
-Izolatie rigips
-Izolatie grinzi
Pentru mai multe informații nu ezitați să contactați un consultant Isoterm.
Ți-a placut acest articol? Daca da, poți citi și despre cele trei beneficii ale spumei poliuretanice…