0720 680 086

Izolația caselor pasive – Ghidul esențial

O „Casă pasivă” sau „Passivhaus” în limba germană este un standard voluntar riguros pentru eficiența energetică într-o clădire care reduce amprenta ecologică până la punctul în care aceasta este considerată o proprietate cu pierdere energetică „ultra-scăzută”.

Acest standard este atins în primul rând prin utilizarea cât mai redusă a energiei pentru încălzire și răcire. Standardul nu se aplică doar locuințelor, ci și clădirilor comerciale și de servicii cum ar fi școli, birouri și chiar un supermarket! Având în vedere acest lucru, iată ghidul nostru pentru izolarea casei pasive, de ce contează și cum vă poate ajuta nu numai în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon, ci și reducerea facturilor dvs…


Case pasive: Aspecte de bază


Casele pasive sunt în mod obișnuit proiectate și construite astfel încât să le permită să funcționeze la niveluri de energie ultra-scăzute încă din faza de construcție, dar este posibil ca acestea să fie convertite chiar și mai târziu.

Folosind izolația cu spumă poliuretanică o locuință poate ajunge cu ușurință la niveluri ultra-scăzute de pierderi energetice, chiar dacă această izolație este adăugată mult timp după construcția inițială. Chiar dacă nu doriți să atingeți standardele Casei Pasive, izolația cu spumă prin pulverizare poate reduce considerabil pierderile de energie ale proprietății.


Metode tradiționale vs. spumă poliuretanică – care metodă este mai eficientă din punct de vedere energetic?


Spuma poliuretanică cu celula inchisă reprezintă o inovație în piața de izolații rezidețiale. Fiind deja un produs favorit al țărilor cu un climat mai rece, cum ar fi Norvegia, Suedia și Canada, câștigă acum popularitate în Romania.

Izolația tradițională este formată de obicei de vata bazaltică, celuloză sau polistiren, fiind prinse, îndesate sau lipite de suportul pe care sunt aplicate, însa ca material, aceste tipuri de izolații pot absorbi umezeala și pe măsură ce îmbătrânesc, se descompun și se deteriorează.
Acest lucru compromite capacitățile lor termice, permițându-le să acționeze ca o punte termică și nu ca o barieră termica, lăsând sa treacă aerul rece și umiditatea în loc sa le oprească.

Spuma poliuretanică pe de alta parte este sprayata pe suport lipindu-se instant. Aceasta se umflă până la o sută de ori dimensiunea inițială, umplând spațiul din jurul sau, înainte de solidificare. La 24 de ore după instalare, spuma este complet uscata și a format o etanșare superioară împotriva curenților de aer, a punților termice și a umezelii.


Chiar dacă nu doriți să atingeți standardele Casei Pasive ci doar căutați o izolație mai bună din motive ecologice, spuma poliuretanică aplicata de Isoterm este soluția.

Pentru mai multe detalii luați legătura cu un consultant isoterm 031 005 17 85