021 9031

Izolația în casă pasivă – Ghidul esențial

Casă pasivă folosind izolația isoterm

O casă pasivă sau “Passivhaus” în limba germană este un standard voluntar riguros pentru eficiența energetică într-o clădire care reduce amprenta ecologică până la punctul în care aceasta este considerată o proprietate cu pierdere energetică “ultra-scăzută”.


Acest standard este atins în primul rând prin utilizarea cât mai redusă a energiei pentru încălzire și răcire. Standardul nu se aplică doar locuințelor, ci și clădirilor comerciale și de servicii cum ar fi școli, birouri și chiar un supermarket! Având în vedere acest lucru, iată ghidul nostru pentru izolarea casei pasive; de ce contează și cum vă poate ajuta în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon și în reducerea facturilor dvs…

Case pasive: Aspecte de bază

Casele pasive sunt în mod obișnuit proiectate și construite astfel încât să le permită să funcționeze la niveluri de energie ultra-scăzute încă din faza de construcție. Este posibil ca acestea să fie convertite chiar și mai târziu.

Începând din anul 2021, reglementările europene vor cere ca toate construcțiile ridicate să respecte acest standard de “casă pasivă”, deci un nivel de energie ultra scăzut. Deși în alte țări clădirile se construiesc de ani buni sub această idee, în România acest “trend” abia începe să crească.

Folosind izolația cu spumă poliuretanică, o locuință poate ajunge cu ușurință la niveluri ultra-scăzute de pierderi energetice, chiar și dacă această izolație este adăugată mult timp după construcția inițială. Chiar dacă nu doriți să atingeți standardele pentru o casă pasivă, izolația cu spumă prin pulverizare poate reduce considerabil pierderile de energie ale proprietății.

Metode tradiționale vs. spumă poliuretanică

Care metodă este mai eficientă din punct de vedere energetic pentru izolația unei case pasive?

Spuma poliuretanică cu celula închisă reprezintă o inovație în piața de izolații rezidențiale. Fiind deja un produs favorit al țărilor cu un climat mai rece, cum ar fi Norvegia, Suedia și Canada, câștigă acum popularitate în Romania.

Izolația tradițională este formată de obicei de vata bazaltică, celuloză sau polistiren, fiind prinse, îndesate sau lipite de suportul pe care sunt aplicate. Aceste tipuri de izolații pot absorbi umezeala și pe măsură ce îmbătrânesc, se descompun și se deteriorează.
Acest lucru compromite capacitățile lor termice, permițându-le să acționeze ca o punte termică și nu ca o barieră termica. Ele lasă sa treacă aerul rece și umiditatea în loc sa le oprească.

Eficientă energetică în case pasive
Spuma poliuretanică pe de alta parte este sprayata pe suport lipindu-se instant. Aceasta se umflă până la o sută de ori dimensiunea inițială, umplând spațiul din jurul. La 24 de ore după instalare, spuma este complet uscata și a format o etanșare superioară împotriva curenților de aer, a punților termice și a umezelii.

Chiar dacă nu doriți să atingeți standardele Casei Pasive ci doar căutați o izolație mai bună din motive ecologice, spuma poliuretanică aplicata de Isoterm® este soluția.

Daca sunteți de acord cu noi și ați hotărât că spuma poliuretanică este singurul material pentru confortul casei dumneavoastră, atunci contactați-ne pentru a stabili o întâlnire cu unul din consultanții noștri și a beneficia de izolația Isoterm®.

Ți-a placut acest articol? Daca da, poți citi și despre izolația caselor pasive cu celuloză. Cum se compara acasta cu spuma poliuretanică…